Košarka

Duplo kolo Evrolige: Partizan dočekuje Asvel, pa ide u Kaunas, Zvezda gostuje Virtusu i Armaniju

Komentari

Autor: Euronews

31/01/2023

-

09:29

Duplo kolo Evrolige: Partizan dočekuje Asvel, pa ide u Kaunas, Zvezda gostuje Virtusu i Armaniju
Duplo kolo Evrolige: Partizan dočekuje Asvel, pa ide u Kaunas, Zvezda gostuje Virtusu i Armaniju - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde odigraće večeras mečeve 22. kola Evrolige i nastaviti borbu za plasmana u Top 8 fazu elitnog evropskog takmičenja.

Ove nedelje na programu je duplo kolo u kojem crno-beli jedan meč igraju kod kuće, a drugi na strani, dok crveno-beli oba puta gostuju u Italiji.

Prvi će na parket od 20.30 časova izaći igrači trenera Željka Obradovića koji u "Štark Areni" dočekuju francuski ASVEL, što će biti prilika da se francuskom timu revanširaju za poraz u neizvesnoj završnici prvog međusobnog susreta u sezoni (87:91).

"Oni su u poslednjem kolu Evrolige odigrali sjajno protiv Fenerbahčea, imali su neke probleme gde im glavni centar Fal nije igrao. Igrali su u prvenstvu Francuske i izgubili od Monaka, ali mi skauting pravimo prema našoj utakmici i onome što je bilo izuzetno dobro u njihovoj pobedi protiv Fenerbahčea. Oni su igrali strašno agresivno, otvorili utakmicu izvanredno i sjajno šutirali za tri poena. To je ono o čemu moramo da vodimo računa", istakao je trener Partizana Željko Obradović, čija ekipa u petak gostuju Žalgirisu u Kaunasu.

Pola sata kasnije košarkaši Crvene zvezde će u Bolonji igrati protiv Virtusa, koju su u Beogradu uspeli da savladaju 83.74, a već u četvrtak ih u Milanu očekuje duel protiv Armanija.

"Očekujem potpuno drugačiju utakmicu od one koju smo odigrali u Beogradu, jer tada za Virtus nisu igrača dvojica vrlo važnih košarkaša - Miloš Teodosić i Tornike Šengelija. Očekujem od igrača da pokažu veće strpljenje, koje nam je nedostajalo na prethodnim utakmicama koje smo igrali. Taj napredak u tom segmentu se video već u nedelju, ali moramo bolje i sa mnogo energije da igramo u toj utakmici", rekao je trener Crvene zvezde Duško Ivanović.

 

Evroliga, 22. kolo

utorak

Fenerbahče - Olimpijakos 18.45

Olimpija - Baskonija 19.00

Bartselona - Makabi 20.30

Patrtizan - Asvel 20.30

Valenija - Bajern 20.30

Virtus - Crvena zvezda 21.00

sreda

Efes - Žalgiris 18.30

Alba - Monako 20.00

Real Madrid - Panatinaikos 20.45

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport