Košarka

Nikola Jokić poneo priznanje za igrača meseca na Zapadu

Komentari

Autor: Tanjug

02/02/2023

-

23:04

Nikola Jokić poneo priznanje za igrača meseca na Zapadu
Nikola Jokić - Copyright AP Photo/David Zalubowski

veličina teksta

Aa Aa

Srpski košarkaš Nikola Jokić proglašen je za najboljeg igrača januara u Zapadnoj konferenciji NBA lige. Denver je u januaru imao skor 12-4, a Jokić je prosečno beležio tripl-dabl: 24 poena, 11,6 skokova i 11,3 asistencija.

Na Istoku je najbolji bio centar Filadelfije Džoel Embid, koji je predvodio ekipu do 11 pobeda u 14 utakmica. On je prosečno beležio 34,9 poena, 10,7 skokova i 1,6 blokadu.

Upravo je njihov međusobni duel i obeležio prethodnu nedelju. Tada je Embid odneo "duplu pobedu". Imao je bolju statistiku i njegova Filadelfija je napravila veliki preokret protiv Nagetsa.

Na taj način Embid je pokazao da je spreman za novu MVP trku sa Jokićem koji je nekoliko puta istakao da je nagrada za najkorisnijeg igrača velika čast za njega ali da nije nešto ka čemu stremi.

Što se pomenute MVP trke tiče, osim poena (koje Embid u velikoj meri postiže sa linije penala, tačnije izvodi ih pet više po meču od Nikole), Kamerunac nema puno argumenata u odnosu na srpskog centra.

Jokiću čak na putu do treće MVP titule u nizu pre Embida stoje igrači poput Luke Dončića, Janisa Adetokumba, Dža Moranta, Donavana Mičela...

Treba napomenuti da su za trenere meseca izabrani Majk Meloun i Dok Rivers, stručnjaci upravo Denvera i Filadelfije.

Komentari (0)

Sport