Košarka

Trener Dalas Džejson Kid: Sa Irvingom možemo da se borimo za titulu u NBA ligi

Komentari

Autor: Tanjug

07/02/2023

-

10:53

Trener Dalas Džejson Kid: Sa Irvingom možemo da se borimo za titulu u NBA ligi
Džejson Kid - Copyright Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaški klub Bruklin saopštio je danas da je završen dogovor o razmeni igrača sa Dalasom. U saopštenju se navodi da su Kajri Irving i Markif Moris napustili Bruklin u zamenu za Spensera Dinvidija, Dorijana Fini-Smita i nekoliko izbora prve i druge runde na predstojećim NBA draftovima.

"Uzbuđeni smo što će se Spenser i Dorijan priključiti našem timu. Dinvidi je dinamičan i talentovani bek. Njegove igre su nam veoma poznate pošto je već bio član Bruklina. Fini-Smit je iskusan igrač, koji je dobar u odbrani. Verujem da će se ova dva igrača brzo uklopiti u naš tim", izjavio je rekao generalni direktor Bruklina Šon Marks.

Zadovoljstvo trejdom očigledno je obostrano, jer je trener košarkaša Dalasa Džejson Kid veruje da sa "Ol star" igračem njegov tim može da se bori za šampionski prsten.

"Smatramo da će nas Irvingov talenat i njegove sposobnosti učiniti boljim. Njegov dolazak pomoći će nam da dođemo u poziciju da osvojimo titulu. On je pobeđivao kada je igrao za druge timove", rekao je Kid.

 

 

Irving je početkom prošle nedelje zatražio trejd, jer nije uspeo da se dogovori sa čelnicima Bruklina o nastavku saradnje.

"Lako je gledati na sve priče o negativnom, ali hajde da pogledamo pozitivno od onoga što je uradio na terenu i van njega. Mi pristupamo na taj način. On se bavi košarkom. Želi da pobeđuje i želi da ga treniraju, ovo je velika prilika za mene da imam nekog takvog da pomogne", rekao je Kid i dodao da uparivanje Irvinga i Luke Dončića može da napravi razliku u ekipi Dalasa.

Irving je 2016. godine osvojio titulu sa Klivlendom i osmostruki je učesnik "Ol star meča". Američki mediji navode da će se Irving priključiti ekipi danas u Los Anđelesu i da bi mogao da debituje za Dalas na utakmici protiv Klipersa, koja se igra u noći između srede i četvrtka.

Komentari (0)

Sport