Košarka

Novi potresi u NBA ligi: Durent na pragu Finiksa, Lejkersi menjali Vestbruka za Rasela

Komentari

Autor: Euronews

09/02/2023

-

08:25 >> 08:39

Novi potresi u NBA ligi: Durent na pragu Finiksa, Lejkersi menjali Vestbruka za Rasela
Kevin Durent - Copyright AP Photo/John Minćillo

veličina teksta

Aa Aa

Kajri Irving je trejdom u Dalas Meverikse zaljuljao tlo u NBA ligi, a vest da je Kevin Durent na pragu Finiks Sansa izazvao je pravi potres u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Kako navodi jedan od najpouzdanijih novinara Adrijan Vojnarovski, novi vlasnik Sansa Mat Išbi ponudo je Bruklinu Mikala Bridžisa, Kema Džonsona, Džeja Kraudera, četiri pika prve runde i zamenu pikova za draft 2028. godine, a uz veliku zvezdu NBA lige dobiće i iskusnog Ti Džej Vorena.

Bruklin je prema poslednjim informacijama sa sajta NBA lige, pristao na ovaj trejd i on bi trebalo tokom dana da se okonča, pa je tako za godinu dana rasturio "trio fantastiko" koji su imali Durent-Harden-Irving. Sa druge strane, Finiks će dobiti sjajan ofanzivni "trozubac" Kris Pol - Devin Buker - Kevin Durent.

"Durantula (34) u ovoj sezoni prosečno beleži 29,7 poena. NBA as sa 13 Ol-star nastupa, četiri titule najboljeg strelca i MVP iz 2014. godine na 978 mečeva tokom karijere ima prosek od 27,28 poena, što je četvrti najbolji rezultat u istoriji iza Majkla Džordana (30,12), Vilta Čemberlena (30,07) i Eldžina Bejlora (27,36), ali ispred igrača sa najviše poena ikada Lebrona Džejmsa (27,23). Osvojio je dva šampionska prstena sa Golden Stejtom 2017. i 2018. godine, bio je MVP oba finala.

 

 

Kako javljaju Adrijan Vojnarovski i Šams Čaranija, Lejkersi su se dogovorili Jutom i Minesotom oko razmene igrača, u kojoj je Vestbruk sa pikom prve runde (2027) završio u Solt Lejk Sitiju, dok ga u "Gradu anđela" menja bivši košarkaš Jezeraša D'Anđelo Rasel. Timbervulvsi ga menjaju iskusnim Majkom Konlijem iz redova Džezera.

Na kraju je trejd izgledao ovako: Lejkersi su dobili D'Anđelo Rasela, Malika Bizlija i Džerada Vanderbilta, Juta je je uz Vestbruka dobila i prvog pika na draftu, a Minesotin dres poneće Majk Konli, Nikel Aleksander-Voker i tri pika druge runde na draftu.

Komentari (0)

Sport