Košarka

Košarkaški klub Real Madrid od leta želi na klupi Serđa Skariola

Komentari

Autor: Euronews

20/02/2023

-

12:17

Košarkaški klub Real Madrid od leta želi na klupi Serđa Skariola
Košarkaški klub Real Madrid od leta želi na klupi Serđa Skariola - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Serđo Skariolo, trener košarkaša Virtusa iz Bolonje i selektor Španije od leta bi mogao da sedne na klupu Real Madrida, prenosi "Korijere delo sport". Prema informacijama iz Italije, kontakti "kraljevskog" kluba i iskusnog trenera uveliko traju, a posle eliminacije u polufinalu Kupa Kralja uprava španskog kluba je prelomila da Čus Mateo neće ostati trener i naredne sezone.

Kako prenosi "Marka", Skariolo, koji je već vodio Real Madrid od 1999. do 2002. godine, te osvojio ACB ligu, dobro poznaje prilike u španskom gigantu i voljan je da priča o načinu saradnje. Za razliku od pre dvadeset godina, Skarilo je sazreo i evoluirao kao trener, smatra "Marka", što kazuju brojne medalje kao selektor Španije sa kojom je osvojio SP 2019, četiri titule EP (2009, 2011, 2015, 2022), srebro na OI u Londonu 2012. i bronzu na OI u Riju 2016. godine.

Iako postoji obostrana zainteresovanost, postoji velika barijera - ugovor sa španskim savezom, kao i sa Virtusom do 2024. godine. Naime, u ovom času je zabranjeno da selektor Španije vodi i neki klub iz ACB lige i ako bi Skariolo želeo da se vrati u Madrid morao bi da preda selekciju nekom drugom treneru. Sa druge strane, Skariolo je poznat kao čovek od reči, a sa Virtusom je tek na polovini nekog zacrtanog plana.

U ovom času se čini da je barijera prevelika, smatra "Marka", ali čuda se u sportu dešavaju, pa nije isključeno da se Skariolo možda od leta i vrati na klupu Madriđžana posle dve decenije.

Komentari (0)

Sport