Košarka

Srbija u Atini jača za Milutinova, Davidovca i Jaramaza, Pešić veruje u pobedu i plasman na SP

Komentari

Autor: Tanjug

21/02/2023

-

13:30

Srbija u Atini jača za Milutinova, Davidovca i Jaramaza, Pešić veruje u pobedu i plasman na SP
Srbija u Atini jača za Milutinova, Davidovca i Jaramaza, Pešić veruje u pobedu i plasman na SP - Copyright Košarkaški savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Srbije kreću po vizu za Mundobasket, u petak će u Atini gostovati selekciji Grčke, a tri dana kasnije naša selekcija će dočekati Veliku Britaniju u Beogradu. Selektor Svetislav Pešić će na meču sa Grčkom moći da računa na Nikolu Milutinova, Dejana Davidovca i Ognjena Jaramaza. 

"Mnogo ćena oni značiti. iskusni su igrači. Na njih računamo samo za prvu utakmicu jer imaju redovno kolo u VTB pa se vraćaju u Moskvu. Od evroligaških igrača samo je Jaramaz dobio dozvolu. Igra se redovno kolo, Partizan, Zvezda, Fenerbahče i Efes. Videćemo koje ćemo igrače moći da dobijemo za drugi meč sa Velikom Britanijom", istakao je Pešić na pres konferenciji.

Cilj je jasan.

"Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Grci dugo vremena igraju zajedno. Držimo sudbinu u svojim rukama, jer nemamo vremena da previše analiziramo protivnika. Bitno, momci koji su tu su fizički zdravi, nema povreda. Želimo da pobedom u Grčkoj izborimo plasman na SP".

Za meč u Grčkoj konkurisaće i Dangubić, Jeremić, Đurišić, Pecarski, Beslać, Radanov, Jović, Miletić, Ristić, Jagodić-Kuridža, Simanić, Uskoković i Šaranović.

Prvo mesto na tabeli grupe I kvalifikacija za SP drži Letonija sa 15 bodova, dok Srbija i Grčka imaju po 13. Potom slede Turska i Belgija sa po 11 bodova, dok je Velika Britanija poslednja sa devet. 

Plasman na Mundobasket izboriće po tri najbolje plasirane selekcije iz svake grupe. Letonija i Grčka su već izborile nastup na SP, a Srbiji je neophodna jedna pobeda u naredna dva meča za siguran plasman na Mundobasket. SP će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

Komentari (0)

Sport