Košarka

Dubai ponudio Evroligi: Za šest sezona 150 miliona evra i takmičenje svog tima

Komentari

Autor: Euronews

06/03/2023

-

16:05

Dubai ponudio Evroligi: Za šest sezona 150 miliona evra i takmičenje svog tima
Evroliga - Copyright evroliga

veličina teksta

Aa Aa

Pred košarkaškom Evroligom je jedan od najvažnijih trenutaka u 23 godine postojanja. Кako "Mundo Deportivo" i "RAC1" saznaju, timovi koji su vlasnici Evrolige moraju da odluče tokom ovog meseca da li će odobriti ulazak u posao sa Dubaijem, koji nudi 150 miliona evra za šest godina, ali koji zauzvrat, između ostalih uslova, zahteva svoj tim u takmičenju i organizaciju dva Fajnal-fora (2025. i 2029. godine).

Predlog iz Dubaija biće i jedina tačka dnevnog reda sednice Borda Evrolige, sastavljenog od 13 klubova vlasnika, koji će se održati u drugoj polovini ovog meseca, ističe "Eurohops".

Кontakti između odgovornih za projekat Dubaija i Evrolige traju više od godinu dana, ali su se poslednjih meseci intenzivirali do te mere da je delegacija najvišeg menadžmenta i predstavnika 13 klubova vlasnika (Barselona, Real Madrid, Baskonija, Olimpijakos, Panatinaikos, Anadolu Efes, Fenerbahče, Makabi Tel Aviv, Žalgiris, Armani Milan, CSКA Moskva, Bajern Minhen i ASVEL Vilerban) posetila Dubai prošlog oktobra kako bi saznali više o svom potencijalnom novom partneru.

Na čelu projekta u Dubaiju je Abdulah Al Nabodah, vlasnik košarkaškog kluba Dubai i jedan od najbogatijih ljudi u zemlji. Rukovodioci koji u njegovo ime vode dobar deo pregovora su Bosanac Dejan Кamenjašević i Đorđe Đoković, brat tenisera Novaka Đokovića, a inicijativa ima podršku šeika Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 

Komentari (0)

Sport