Košarka

Od sjaja do očaja: Poraz Zvezde od Panatinaikosa, Top 8 faza za sada izgleda kao "nemoguća misija"

Komentari

Autor: Euronews

10/03/2023

-

21:53

Od sjaja do očaja: Poraz Zvezde od Panatinaikosa, Top 8 faza za sada izgleda kao "nemoguća misija"
Od sjaja do očaja: Poraz Zvezde od Panatinaikosa, Top 8 faza za sada izgleda kao "nemoguća misija" - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Po već viđenom scenariju ove sezone, košarkaši Crvene zvezde ispustili su veliku prednost i zabeležili poraz u Evroligi. U 28. kolu gostovali su u Atini, Panatinaikos je slavio rezultatom 75:66 (9:17, 20:25, 23:13, 23:11).

Izabranici Duška Ivanovića imali su početkom drugog dela "plus 16", ali je potom došlo do potpunog pada. Minuti su prolazili, a crveno-beli nisu uspevali da poentiraju iz igre. Domaćin je serijom 22:2 na kraju treće i početkom četvrte deonice potpuno preokrenuo i prekinuo niz od šest poraza u Evroligi, dok je za Zvezdu sada plej-of nemoguća misija.     

Nakon ravnopravnog početka, gosti su stekli osetniju prednost, trojke su pogodili Nedović i Bentil, precizan je bio i Petrušev za "plus osam". U 12. mintu crveno-beli su stigli do dvocifrene prednosti kada je Nedović relizivao slobodna bacanja. Domaćin je preko Papajanisa smanjio na pet poena zaostatka, a posle tajm-auta crveno-beli su usposatvili ravnotežu i trojkama Nemanje Nedovića i Filipa Petruševa, kao i poenima Luke Vildoze iz ofanzivnog skoka u poslednjoj sekudi za ubedljivih 42:29.

Drugi deo trojkom je otvorio Nikola Ivanović čime je uvećao prednost, a onda je prednost počela da se topi. Podesio je nišanske sprave Met Tomas, tri puta je bio precizan iza linije 6,75 i u finišu treće deonice smanjio prednost Zvezde na 54:49. 

Neverovatan pad je usledio do kraja meča, serijom 15:1 domaćin je istopio prednost crveno-belih, a u 32. minutu prvi put poveo sa 56:55, da bi bivši zvezdaš Nejt Volters pogodio šut za tri poena i povećao na 59:55. 
Seriju od 22:2 prekinuo je Ognjen Dobrić trojkom, međutim, povratka više nije bilo, Atinjani su stigli do trijumfa.

Uživo, PAO - Crvena zvezda

Kraj meča, pobeda Panatinaikosa 75:66. Crveno-beli nisu postojali u poslednjoj deonici i PAO je to znao da iskoristi

38. minut: Raspala se Zvezda, Panatinaikos pred pobedom. Zvezda ništa ne može da uradi u napadu, Lazarević promašio zicer, Kampaco napravio korake i promašio trojku. PAO drži Zvezdu u igri lošim napadima ali ima plus 9, 69:60.

35. minut: Zveda tone sve dublje, 67:58 za PAO. Potpuni raspad Crvene zvezde, PAO dominira na terenu. Vildoza, Nedović i Kampaco na klupi, bez njih Zvezda ne može da dođe do prilike da šutne na koš.

32. minut: Prvo vođstvo Panatinaikosa. Potpuno je PAO preokrenuo ovaj meč, vodi 4 razlike i Duško Ivanović mora da reaguje tajm-autom.

Kraj treće četvrtine: Serija grčke ekipe 15:2. Vratio se potpuno PAO u igru, crveno-beli 5 i po minuta bez koša iz igre, 55:52 za Zvezdu.

25. minut: Sigurna igra crveno-belih, 53:39. Rutinski igra Zvezda, odbranom održava prednost i odbija nalete "zelenih".

Počelo drugo poluvreme. Treću deonicu trojkom je otvorio Nikola Ivanović i tako svom timu doneo maksimalnih +16, 48:37.

Kraj druge četvrtine: +13 za sastav sa Malog Kalemegdana. Odlična igra Zvezde u finišu, bez problema izabranici Duška Ivanovića dolaze do lakih poena, a dobro ih služi i šut sa distance. PAO šutira trojke 1/14 i crveno-beli mogu da se kockaju sa šutevima protivnika iza linije 6,75. Na kraju je deonicu krunisao Vildoza poenima iz ofanzivog skoka.

17. minut: Crveno-beli se konsolidovali posle TV tajm-auta. Zaigrala je Zvezda bolje odbranu, a napad je postao tečniji, sa više dodavanja i kretanja, trenutno je +9 poenima Nemanje Nedovića iz prodora, a njemu je sjajnu "livadu" napravio Ognjen Kuzmić.

15. minut: Vraća se PAO. Povratak Panatinaikosa predvodi kapiten Papajanis. 220 cenitmetara visoki igrač pravi velike probleme Zvezdi u reketu.

12. minut: Dvocifrena prednost Zvezde. Nedović je bio siguran sa linije penala i svom timu doneo dvocifreni plus, 22:13.

Kraj prve deonice, 17:9 za crveno-bele. Mogla je razlika na kraju prve deonice da bude i ubedljivija, ali kao da košarkaši Zvezde nisu znali da su imali još jedan mali faul, te je Volters probio do koša i rutinski položio loptu.

8. minut: Zvezda na +6. Stigao PAO do izjednačenja, ali su Bentil i Nedović trojkama doneli Zvezdi najveću prednost na tom meču. U igri za grčki tim je i Volters, iako je bilo najavljeno da neće biti u sastavu.

4. minut: Dobar početak Zvezde, vode crveno-beli 7:3, meč je sa 5 poena otvorio Dobrić, a duel je dobro startovao i Bentil koji već ima 3 skoka.

Startne petorke

Crvena zvezda: Kampaco, Dobrić, Lazarević, Bentil, Kuzmić

Panatinaikos: Li, Bohoridis, Grigonis, Vilijams, Papajanis

Panatinaikos - Crvena zvezda

Hala: Olimpijska dvorana Nikos Galis
Sudije: Migel Anhel Perez, Emin Mogulkok, Josef Bisang

Panatinaikos: P. Kalaicakis, Li 7, Bohoridis, Tomas 11, J. Kalaicakis, Grigonis 7, Vilijams 13, Ponitka 8, Samontorov, Mancukas 3, Papajanis 17, Volters 9

Crvena zvezda: Vildoza 7, Kampaco, Dobrić 8, Ivanović 6, Nedović 12, Marković 3, Lazarević 2, Mitrović 5, Petrušev 12, Bentil 5, Martin, Kuzmić 6

Evroliga, 28. kolo

Četvrtak

Alba - Virtus 74:96
Žalgiris - ASVEL 85:67
Olimpijakos - Bajern 102:74
Olimpija - Partizan 76:62
Real Madrid - Valensija 95:91

Petak

Efes - Makabi 64:86
Fenerbahče - Barselona 81:73
Panatinaikos - Crvena zvezda 75:66 
Baksonija - Monako 93:102

 

 

Komentari (0)

Sport