Košarka

Novi tripl-dabl Jokića, ali uzalud: Bruklin slavio u Denveru u uzbudljivoj završnici

Komentari

Autor: Euronews

12/03/2023

-

23:33 >> 00:28

Novi tripl-dabl Jokića, ali uzalud: Bruklin slavio u Denveru u uzbudljivoj završnici
Novi tripl-dabl Jokića, ali uzalud: Bruklin slavio u Denveru u uzbudljivoj završnici - Copyright AP Photo/Brandon Dill

veličina teksta

Aa Aa

U izuzetno uzbudljivoj utakmici punoj preokreta, košarkaši Denvera izgubili su od Bruklina 122:120 (30:30, 39:31, 18:37, 33:23) na svom terenu i po drugi put ove sezone, upisali tri poraza u nizu. Timu iz Kolorada nije pomogla ni još jedna odlična partija Nikole Jokića, koji je upisao 27. tripl-dabl učinak u sezoni, a meč je završio sa 35 poena, 20 skokova i 11 asistencija, uz dobre procente iz igre (14/23).

As Nagetsa imao je i šut za pobedu, međutim velika minutaža i čak 40 minuta na parketu, ostavilo je danak na energiju srpskog centra u finišu, kada je promašio trojku na 1.8 sekundi do kraja, kao i jedno bacanje, posle čega su Netsi zabeležili petu pobedu u poslednjih šest mečeva i nastavili put ka plej-ofu.

 

Imao je Jokić podršku Majkla Portera Džuniora u prvom poluvremenu, kada je bek Nagetsa postigao 19 poena, međutim u nastavku meča je nestao sa terena, a do kraja je postigao još svega četiri poena. Džamal Marej je ponovo odigrao loš meč, uz katastrofalne procente šuta (5/18), a u nedostatku raspoloženih igrača, Jokić i Nagetsi nisu imali šanse...

Na drugoj strani, Bruklin je imao sedmoricu dvocifrenih u svom taboru, a listu strelaca predvodio je Mikal Bridžis sa 25 poena, dok je odličnu partiju pružio još i Spenser Dinvidi sa 15 poena i čak 16 asistencija. Valja napomentui da je bek Netsa u finišu mogao i da ispadne tragičar, posle nekoliko diskutabilnih odluka u napadu, kada je prokockao tri poseda u poslednjem minutu, ali je sreća, na kraju, ipak pogledala Bruklin.

 

 

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, Netsi su ključni momentum stekli sredinom treće četvrtine, kada su u režiji Dinvidija i Bridžisa napravili 15:3 seriju i poveli 86:80. Denver se dugo mučio u napadu, gde nije postigao koš punih pet minuta, a takođe nije imao rešenja ni za lepršavu igru gostiju, koji su posle odlazaka nekoliko zvezdi, počeli da beleže sve bolje rezultate u NBA ligi.

Ipak, Nagetsi su se tradicionalno vratili u poslednjoj deonici, gde se u nedostatku poena Mareja, isprsio mladi Braun na obe strane terena. Takođe, Jokić je odigrao ključnu ulogu i u ovim trenucima, pronalazio rešenja u napadu, razigravao je saigrače, a kada je bilo potrebno, ulazio je u reket i donosio važne poene svom timu. U poslednjih pet minuta, tim iz Kolorada je napravio i 10:0 seriju, prišao na poen zaostatka (115:116), međutim nije imao snage za preokret. Jokić je postigao poslednjih sedam poena za Nagetse, ali nije uspeo da pogodi najvažniji šut. Pokušao je preko dve ruke, ali se lopta odbila od obruč...

NBA, rezultati:

Denver - Bruklin 120:122

Šarlot - Klivlend u toku

Filadelfija - Vašington u toku

Komentari (0)

Sport