Košarka

Crno-beli posle preokreta nadigrali Zvezdu i verovatno obezbedili prvo mesto

Komentari

Autor: Euronews

13/03/2023

-

19:48

Crno-beli posle preokreta nadigrali Zvezdu i verovatno obezbedili prvo mesto
Crno-beli posle preokreta nadigrali Zvezdu i verovatno obezbedili prvo mesto - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crveno-beli nisu iskoristili mnogo bolji ulazak u utakmicu. Izabranici Duška Ivanovića su u jednom momentu imali prednost od čak 20 poena razlike, a na poluvreme su otišli sa +14. Međutim, crno-beli su u trećoj četvrtini našli pravi ritam i potpuno neutralisali protivnika.

Završna deonica bila je najbolja za domaćina koji je bio nošen ogromnom podrškom sa tribina. Treba pomenuti i činjenicu da je na ovom meču oboren dosadašnji rekord regionalne lige kada govorimo o broju navijača. Dosadašnji je postavljen u istoj ovoj dvorani kada je u sezoni 2019/20 protiv Budućnosti bio prisutan 16.531, a večeras je meču prisustvovalo 17.124 gledalaca.

Kao što je već pomenuto, igrač utakmice bio je Matijas Lesor. On je za 29 minuta na terenu uspeo da postigne 25 poena, upiše sedam skokova i zabeleži dve asistencije. U redovima gostiju najefikasniji bio je Fakundo Kampaco sa 21 poenom, četiri skoka i pet asistencija.

Dakle, Partizan je trenutno prvoplasiran na tabeli i ukoliko ostane tako imaće prednost domaćeg terena u plej-ofu, dok je Zvezda na drugom mestu i ostaje joj samo da se nada nekom eventualnom kiksu crno-belih u nastavku prvenstva.

Uživo, Partizan - Crvena zvezda

Kraj treće četvrtine: Partizan na samo minus 3. Nesvkidašnja završnica treće četvrtine. Vildoza je pogodio trojku sa devet metara od tablu, a potom je Madar u poslednjoj sekundi postigao trojku i smanjio zaostatak svog tima na svega 3 razlike - 66:63.

29. minut: Ponovo Zvezda ima dvocifreni plus. Pametni napadi Zvezde, zakucao je prvo Mitrović, a potom i položio preko Lesora i Ledeja. 62:51 za Zvezdu.

27. minut: Vratio se Patizan. Trojka Pantera, potom i silovito zakucavanje Lesora i evo ga Partizan u Areni. Digao je Francuz na noge "Areni", samo je osam razlike za Zvezdu, očekuje nas spektakl do kraja!

25. minut: Nastavljeno je u istom ritmu. Zvezda vodi 54.41. Deonicu je sa četiri poena otvorio Avramović, ali je na drugoj strani uzvratio Vildosa. Lesor pravi puno problema odbrani Zvezde, izveo je već 19 bacanja.

Poluvreme: 48:34 za Zvezdu. Živnuo je Partizan na kraju druge deonicu, spustio na -14 i ima čemu da se nada u nastavku.

17. minut: Ekipa sa Malog Kalemgdana vodi 20 razlike. Sve kontroliše Kampaco na terenu, Zvezda vodi 44:24. Moraće Obradović da nađe način da probudi svoje igrače, vidi se da mogu da se vrate, samo da iskontroilšu ofanzivni skok crveno-belih.

13. minut: Zvezda već ispunila bonus. Vodi zvezda 32:19 ali je u ovoj deonici već ušla u bonus. Partizan napada prodorima i za sada to daje rezultate u napadu, ali crveno-beli previše lako dolaze do poena.

Kraj prve četvrtine: Crveno beli zadržali prednost, dominiraju na ofanzivnom skoku. Sjajna prva deonica crveno-belih, imaju +10, a čini se da je ključ tog vođstva je svakako brojka od čak sedam ofanzivnih skokova. Očekuje se odgovor Partizana u nastavku, koji je umeo da se vrati i iz većih minusa ove sezone.

7. minut: Dvocifrena prednost za Zvezdu. Mora da reaguje Obradović tajm-autom. lesor je napravio loš faul nad Kampacom koji je izveo već osam bacanja i još važnije, svih osam pogodio. Imao je trofejni trener i šta da poruči svom centru na pauzi: "Ne budi glup, ne pravi glupe faulove", rekao je Obradović svom centru.

5. minut: Vodi Zvezda 10:5. Mini serija Bena Bentila prvo je na niskom postu rešio Smailagića, a potom i Ledeja. Nakon toga je Kampaco uspeo da iznudi faul Partizanovog centra, te se očekuje da posle TV tajm-auta Smailagića zameni Lesor, jedan od najboljih centara u Evropi. 

2. minut: Dobre odbrane na startu. Smailagić je otvorio utakmicu poenima, a na drugoj strani kampaco siguran sa linije penala. Zvezda igra presing i za sada joj se to isplaćuje, pošto je ukrala već dve lopte.

Počeo je peti ovosezonski "večiti derbi"!

Duel je počeo, a evo i ko se nalazi na terenu:

Partizan: Madar, Panter, Trifunović, Ledej, Smailagić

Crvena zvezda: Kampaco, Nedović, Lazarević, Bentil, Martin.

AdmiralBet ABA liga, 21. kolo

Subota

Igokea - FMP SoccerBet 77:70
Cibona - Budućnost 83:87

Nedelja

Mega Mis - MZT 93:86
Zadar - Cedevita Olimpija 81:59
Mornar - Borac Mozzart 104:99

Ponedeljak

SC Derby - Split 96:84
Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda Meridianbet 92:81

 

 

Komentari (0)

Sport