Košarka

Žreb za Evrokup: Partizan dobio rivale u grupnoj fazi takmičenja

Komentari

Autor: Euronews

09/07/2021

-

13:33

Žreb za Evrokup: Partizan dobio rivale u grupnoj fazi takmičenja
Evrokup - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana igraće u grupnoj fazi Evrokupa protiv Morabank Andore, Lokomotive Kubanj, Huventuda, Lietkabelisa, Trenta, Metropolitana, Turk Telekoma, Hamburga i Slask Vroclava, odlučeno je današnjim žrebom.

Sistem takmičenja je promenjen od ove sezone, umesto četiri grupe po šest timova u prvoj fazi takmičenja kao do sada, ubuduće će biti samo dve grupe, ali po deset timova u svakoj.

Grupa A: Morabank Andora, Lokomotiva Kubanj, Huventud, Partizan, Lietkabelis, Trento, Metropolitan, Turk Telekom, Hamburg, Slask Vroclav

Grupa B: Valensija, Promiteas, Gran Kanarija, Budućnost, Virtus, Cedevita Olimpija, Burg, Ulm, Bursaspor, Venecija

Grupna faza takmičenja počinje 20. oktobra i trajaće sve do 6. aprila naredne godine. Po osam ekipa iz svake grupe izboriće plasman u narednu fazu takmičenja, ali to više neće biti onaj dosadašnji Top 16 sistem, niti formiranje novih grupa.

Umesto toga, igraće se osmina finala kao prva ''nokaut faza'' takmičenja, ali uz veoma važnu napomenu. Igraće se samo po jedna utakmica, bez revanša, a prednost domaćeg terena imaće ekipe koje su bile bolje plasirane u grupnoj fazi.

I u četvrtfinalu se igra samo po jedna utakmica, opet će ulogu domaćina imati ekipe koje su bile bolje plasirane u grupi, baš kao i u polufinalu.

Jedino u finalu neće moći da se primeni taj princip u vezi domaćinstva, ali će se i tada igrati samo jedan meč.

Komentari (0)

Sport