Košarka

Željko Obradović pred odlučujuće duele: Sada je potrebna dobra koncentracija

Komentari

Autor: Euronews

20/03/2023

-

22:33

Željko Obradović pred odlučujuće duele: Sada je potrebna dobra koncentracija
Željko Obradović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je danas da njegova ekipa pred najbitnije utakmice u sezoni mora da ima dobru koncentraciju i što bolju uigranost.

Košarkaši Partizana u narednih 10 dana igraju četiri važne utakmice. Očekuje ih prvo meč sa Olimpijakosom u petak, potom dva dana kasnije utakmica sa Cedevita Olimpijom i naredne nedelje dueli sa Realom i Barselonom.

"Svaka utakmica do kraja ABA lige je mnogo važna, pogotovo u tom rasporedu. Znamo da Olimpija može da odigra na izuzetno dobrom nivou. Njima igranje protiv Partizana predstavlja dodatni motiv. Nema sumnje da mi igramo dobro protiv njih. Igramo bez Lesora, tako je odlučeno. Nema tu šta mnogo da se priča. Odluku je doneo čovek koji je kompetentan za to. Na nama je da te tri utakmice, bez igrača koji je, i te kako, bitan za našu igru odigramo najbolje što možemo", istakao je Obradović za klupsku televiziju.

Osvrnuo se trofejni trener i na utakmice u Evroligi.

"Mi igramo protiv timova koji su ispred nas. Olimpijakos, Barselona, Real i Monako, plus Panatinaikos koji je veliki klub. Ne mislim da će i Panatinaikos biti nešto lakši. Situacija u kojoj se nalazimo u ABA ligi, bez bitnog igrača tri utakmice. Imamo gostovanja Zadar i Budućnost. To poziva na maksimalan oprez, bez obzira što smo odigrali u poslednje vreme dosta dobrih utakmica. Svi alarmi treba da se upale. Sada treba da imamo dobru koncentraciju i da se što bolje uigramo. Ovo malo što možemo da radimo na treningu, da iskoristimo da se što bolje igramo", zaključio je Obradović.

Partizan je šesti u Evroligi sa 16 pobeda i 13 poraza, dok je u regionalnom takmičenju na vodećem mestu tabele sa učinkom 19-2.

Komentari (0)

Sport