Košarka

Zvezda srušila lidera Evrolige u Beogradu: Olimpijakos bez rešenja za Kampaca i Holanda

Komentari

Autor: Euronews

06/04/2023

-

20:42 >> 21:08

Zvezda srušila lidera Evrolige u Beogradu: Olimpijakos bez rešenja za Kampaca i Holanda
Zvezda srušila lidera Evrolige u Beogradu: Olimpijakos bez rešenja za Kampaca i Holanda - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda Meridianbet ostvarila je veliku pobedu u dvorani "Aleksandar Nikolić", gde je pred punim tribinama savladala Olimpijakos 87:79 (26:30, 19:17, 20:12, 22:20) u 32. kolu Evrolige. Do četvrtog uzastopnog trijumfa u duelu sa "bratskom klubom" iz Pireja, beogradski crveno-beli stigli su najviše zahvaljujući odličnoj partiji Fakunda Kampaca, koji je pored 18 poena imao i osam uspešnih dodavanja.

Ovo je bio 16. trijumf ekipe Duška Ivanovića, koja je uprkos ovoj pobedi, ostala bez šanse za plasman u Top 8 fazu Evrolige, dok je velikan iz Pireja ujedno propustio priliku da kolo pre kraja regularnog dela sezone, zauzme pol-poziciju u plej-ofu.

Olimpijakos je sa boljom energijom ušao u meč i već u ranoj fazi utakmice stigao do dvocifrene prednosti zahvaljujući odličnoj realizaciji šuta za tri poena (25:15). Napad grčkog tima predvodili su Vezenkov i Volkap, koji su tokom većeg dela uvodne četvrtine bili nerešiva enigma za domaćina, ali je Zvezda ipak smogla snage da smanji razliku u finišu deonice, kada su na scenu stupili Dobrić i Vildoza - 30:26.

Na krilima dobre igre u finišu uvodne četvrtine, izabranici Duška Ivanovića počeli su drugu deonicu u sličnom ritmu. Po notama Kampaca i Mitrovića, crveno-beli lakše su pronalazili rešenja u napadu, da bi nakon 8:0 serije, stigli do prve prednosti na utakmici pred odlazak na odmor - 43:39.

Za razliku od prvog poluvremena, treća četvrtina se mahom igrala u serijama, uz nešto veću incijativu Beograđana, koji su itekako umeli da kazne veliki broj izgubljenih lopti rivala. Pod komandom argentinskih bekova, Zvezda je u tim trenucima stigla i nadomak dvocifrene prednosti (63:54), ali je Vezenkov i dalje držao Olimpijakos u igri, pa je domaćin ušao u odlučujuću četvrtinu sa šest poena prednosti.

Poslednjih 10 minuta proteklo je u ravnopravnoj borbi obe ekipe, gde se Olimpijakos uglavnom oslanjao na igru u reketu, dok je Zvezda na krilima Holanda, zatrpavala koš rivala sa distance, pa je u jednom trenutku imala i +11 (77:69). Međutim, posle nekoliko učinkovitih napada Fola i Slukasa, gosti iz Pireja prišli su na dva poseda zaostatka, ali nije bilo vremena za preokret. 

Zvezda je zaustavila napadačke moći lidera Evrolige i zahavaljujući požrtvovanom zalaganju na obe strane terena, upisala veliku pobedu protiv jednog od favorita takmičenja, koji nije uspeo u Beogradu da bezecuje pol-poziciju pred odlučujuće borbe u plej-ofu.

Komentari (0)

Sport