Košarka

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet večeras u Čačku igraju protiv Borca

Komentari

Autor: Euronews

09/04/2023

-

10:06 >> 10:07

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet večeras u Čačku igraju protiv Borca
Luka MItrović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je u odličnoj formi, nije uspela da se plasira u Top 8 Evrolige i sada im predstoji da se koncentrišu na AdmiralBet ABA ligu. Večaras gostiju u Čačku protiv Borca u 25. kolu regionalnog tamičenja i sigurno će im ovaj duel biti specifičan jer bi domaćin pobedom izvesno uspeo da izbegne poslednje mesto.

"Utakmica protiv Crvene zvezde nam predstavlja veliko zadovoljstvo. Kada se igra protiv takvog protivika nema pritiska, ali postoji odgovornost da se pokažemo u najboljem svetlu. Želimo da probamo da pariramo u mnogim stvarima. To je bitno momcima i meni. Igrači Crvene zvezde imaju izuzetan pristup igri, posebno u odbrani. Vrlo su energični, uvek izlaze na prvi pas. Moramo se adaptirati, posebno u organizaciji napada. Takođe, moramo izdržati i kontakt, jer su igrači Crvene zvezde fizički snažni. Sve u svemu, očekujem lepu utakmicu za sve aktere, a jedino što mi želimo da se predstavimo na dobar način publici u Čačku", istakao je Dejan Mijatović trener Borca Mozzart.

Crveno-beli imaju poraz više od Partizana i moraju da dobiju sve mečeve do kraja i nadaju se eventualnom kiksu crno-belih kako bi možda uspeli u plej-of da uđu kao prvoplasirani. 

"Utakmice u Čačku su uvek izazov ne samo zbog verne publike na tribinama, Borac je svakako tim koji po svom kvalitetu zaslužuje bolje mesto na tabeli, imaju nekoliko vrlo iskusnih igrača, stranca koji je već adaptiran na tim i sredinu u kojoj igra, i nekoliko vrlo maldih i izuzetno talentovanih igrača koji daju svoj doprinos ove sezone. Nema kalkulacija, poštujemo protivnika, zna se šta moramo da uradimo jer želimo da nastavimo seriju pobeda", jasan je bio trener crveno-belih Duško Ivanović.

AdmiralBet ABA Liga, 25. kolo

Petak

Split - MZT Skoplje 74:77
Cibona - Zadar 63:89

Subota

Mega Basket - Budućnost 76:85

Nedelja

Borac Mozzart - Crvena zvezda Meridinabet 19.30 (TV Arena Premium 1)

Ponedeljak

Studensti centar - FMP 18.00 (TV Arena sport 1)
Partizan Mozzart bet- Igokea 20.00 (TV Arena Premium 1)

Utorak

Moranr - Cedevita Olimpija 19.00 (TV Arena sport 2)

Komentari (0)

Sport