Košarka

Naneli srušio Panatinaikos, Partizan zakazao susret sa Realom u TOP 8 fazi

Komentari

Autor: Euronews

14/04/2023

-

22:25

Naneli srušio Panatinaikos, Partizan zakazao susret sa Realom u TOP 8 fazi
Naneli srušio Panatinaikos, Partizan zakazao susret sa Realom u TOP 8 fazi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ponovo Džejms Naneli rešava utakmicu u finišu. Iskusni šuter nije bio zapažen na duelu protiv Panatiniakosa, ali se pojavio kada je bilo najpotrebnije. Sevnula je kontra Partizana, a na 45 stepeni našao se Naneli koji je trojkom doneo pobedu Partzanu nad Atinjanima od 83:81 (18:26, 21:19, 19:21, 25:18).

Sada je sve poznato, Partizan će u TOP 8 fazi odmeriti snage sa Realom, ekipom koju je nedavno ubedljivo srušio u punoj "Štark Areni", koja je popunjena bila i danas, a u utakmici je prisustvovalo 20.017 navijača.

Duel je počeo ujednačeno, da bi u finišu prve četvrtine PAO napravio seriju i došao do prednosti od osam razlike. Osetilo se da ovo nije bila utakmica kao i ostale, kako na terenu, tako i na tribinama. Ali na kraju krajeva, Partizan je pre ovog susreta obezbedio plasman u Top 8 fazu, a PAO je maltene na začelju tabele.

Tokom druge deonice crno-beli su živnuli, pre svih Kevin Panter, koji je pogodio dve trojke, potom i polaganje, a sjajnom Amerikancu pridružio se i Aleksa Avramović te je na poluvreme Partizan otipao sa respektabilnih -6.

Treća deonica ličila je na početak meča, ekipe su se nadmetale, ali je finiš pripao Atinjanima, koji su preko Panajotisa Kalaicakisa opet došli do osam razlike.

U sličnom ritmu nastavljeno je i u poslednjem kvartalu, a Panatiniakos je imao i vođstvo od 11 razlike. Međutim, usledila je serija crno-belih, koji su se rutinski vratili u život, a potpunu eksploziju u "Štark Arenu" obezbedio je Dante Egzum sjanom trojkom za 72:71 u korist "parnog valjka".

Bilo je zaista napeto do samog kraja, ali je onda Naneli stupio na scenu i srušio PAO sjajnom trojkom.

Najefikasniji na ovom duelu bio je Dante Egzum sa 18 poena, 17 je dodao Kevin Panter, a 14 je imao Aleksa Avramović.

Ekipu gostiju predvodio je Dvejn Bejkon sa 19 poena, Mateuš Ponitka je ubacio 12, a Arturas Gudaitis 11. 

Partizan - Panatiniakos

Hala: "Štark Arena"
Gledalaca: 20.017
Sudije: Robert Lotermoser, Josef Bisang, Rein Perndi

Partizan: Vukčević, Ledej, Avramović, Panter, Smailagić, Papapetru, Egzu, Naneli, Lesort, Trifunović, Anđušić, Madar

Panatinaikos: Kalaickakis P, Volters, Papajanis, Bohoridis, Vilijams, Agravanis, Kalaicakis J, Bejkon, Ponitka, Grigonis, Mancukas, Gudaitis

Evroliga, 34. kolo

Četvrtak

Alba – Asvel 88:71
Crvena zvezda – Fenerbahče 91:89pp
Olimpijakos – Baskonija 86:78
Makabi – Real Madrid 100:96pp
Virtus – Olimpija 89:84

Petak

Efes – Monako 87:72
Barselona – Valensija 85:71
Bajern – Žalgiris 80:83
Partizan - Panatinaikos 83:81 

 

 

 

Uživo, Partizan - Panatinaikos

Kraj utakmice: Naneli za pobedu! Opet Naneli revaša sve, sjajna trojka Amerikanca iz ritma za pobedu i veliko slavlje u Areni!

39. minut: Ponitka vraća prednost Panatinaikosu. Poljak je u poslednjih nekoliko napada konstantno tražio da igra protiv Pantera na niskom postu, koji ga je faulirao, a ovaj bio precizan sa linije penala i vratio prednost svom timu.

35. minut: Egzuuuuum pogađa za preokret. Potpunu eksploziju u "Štark Arenu" obezbedio je Dante Egzum sjanom trojkom za 72:71 u korist "parnog valjka".

33. minut: PAO opet prosuo dvocifrenu prednost. Uspeli su Atinjani da se odlepe, ali je tajm-aut Željka Obradovića urodio plodom, opet je Avramović povukao crno-bele ka svega -4.

Kraj treće četvrtine: Vraća se PAO na +8. Popustila je ponovo koncentracija igračima Partzina, Kalaicakis je posle ofanzivnog skoka doša do poena i gosti će u poslednjih deset minuta ući sa 8 razlike prednosti.

25. minut: Ujednačen nastavak. Pokušava Partizan da preokrene rezultat u svoju korist, ali PAO održava kakvu takvu prednost, 46:49. Kraj druge četvrtine: Avramović i Panter oživeli Arenu. Partizan je promenio stav. Zaigrao je odbranu, u napadu pronalazi lake šuteve i zasluženo se vratio sa minus 18 na svega minus šest.

17. minut: Partizan prebacio u petu brzinu. Zapalio se Kevin Panter sa dve trojke i polaganjem, crno-beli su zaigrali odbranu i smanjili prednost gostiju na svega osam razlike, 30:38!

14. minut: PAO dominira. Vodi atinski klub 13 razlike, 33:20. Moraće cno-beli brzo da se probude ako žele i večeras da obraduju navijače.

Kraj prve četvrtine: Vodi PAO 26:18. Uspeo je PAO da napravi malu seriju i odlepi se na +8. Svega jedan faul su napravili crno-beli, previše lako "zeleni" dolaze do poena i ovo je definitivno bila najgora prva deonica u Areni ove sezone.

8. minut: Nijedan tim ne uspeva da se odlepi. Igra se poprilično ujednačeno, 15:15. Oseća se da ova utakmica nije ista kao ostale, Partizan je već u Top 8, PAO bez šansi, te ova utakmica nema neki preterani značaj, što se i vidi po igračima.

3. minut: Nešto bolji PAO na startu. Vodi PAO 8:4 posle tri minuta igre. Anđušić je napravio grešku, dao loptu u ruke Vilijamsu koji je lagano zakucao u kontri i naterao Obradovića da zatraži tajm-aut.

Startne petorke

Partizan: Madar, Anđušić, Papapetru, Ledej, Lesor

Panatinaikos: Volters, Vilijams, Bejkon, Ponitka, Gudaitis

Komentari (0)

Sport