Košarka

Marina Maljković ponosna: Osvajanje Evrolige velika stvar za celo sportsko društvo Fenerbahče

Komentari

Autor: Tanjug

17/04/2023

-

20:30

Marina Maljković ponosna: Osvajanje Evrolige velika stvar za celo sportsko društvo Fenerbahče
Marina Maljković ponosna: Osvajanje Evrolige velika stvar za celo sportsko društvo Fenerbahče - Copyright KSS

veličina teksta

Aa Aa

Košarkašice turskog Fenerbahčea, koje sa klupe predvodi selektorka Srbije Marina Maljković, nove su prvakinje Evrope, pošto su u finalu Evrolige u Pragu deklasirale takođe turski klub Mersin sa 99:60. Marina Maljković je na konferenciji za medije istakla da je osvajanje Evrolige velika stvar za celo sportsko društvo.

"Dobila sam poruke od ljudu koji poznaju košarku, jedan od njih je Željko Obradović. Svi su mi rekli da bolju utakmicu odbrambeno i napadački nisu gledali za 30 godina. Možete zamisliti kako sam se osećam. Velika stvar za ovaj klub i celo sportsko društvo, jer se pričalo da su gubitnici", kazala je Maljkovićeva.

Sebe je stavila u drugi plan.

"Srećna sam zbog njih, ali devojke su te koje su u najvažnije i u prvom planu. Sem Željka Obradovića i Evrolige, Fener je konstantno nazivan luzerom. Mnogo finala su izgubili i nose istinske traume. Devojke su shvatile o čemu se radi, žele su titulu više od svega. Ušle su sa željom da u 40 minuta pokažu sve ono što smo radili tokom cele sezone. Ja im čestitam na tome".

 

 

Osvrnula se oi na datume kada su njen otac Božidar Maljković i Limož 1993. godine, kao i Partizan sa Željkom Obradovićem 1992. godine postali prvaci Evrope.

"Srećna sma što je ovaj trofej osvojen na veliki praznik Vaskr. Privatno sam srećna što sam Evroligu osvojila 30 godina nakon jednog od evroligaškog trofeja moga oca (Božidar Maljković), koji je osvojio 15. aprlia 1993. godine sa Limožom. Na današnji dan (16. april) i moj Partizan je pre 31 godinu postao šampion Evrope. To su neke zanimljivi stvari", zaključila je Maljković.

Komentari (0)

Sport