Košarka

Najavljen početak KLS: Konferenciji za medije prisustvovali predstavnici svih klubova osim Partizana

Komentari

Autor: Euronews

18/04/2023

-

14:29

Najavljen početak KLS: Konferenciji za medije prisustvovali predstavnici svih klubova osim Partizana
Najavljen početak KLS: Konferenciji za medije prisustvovali predstavnici svih klubova osim Partizana - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Košarkaške Superlige Srbije, Aleksandar Grujin održao je zajedničku konferenciju za medije sa predstavnicima svih klubova koji če učestvovati u ovom takmičenju koje počinje 26. aprila, a na njoj nije prisustvovao niko iz Parizana.

To je izazvalo je mnogo pažnje, budući da crno-beli ni prošle godine nisu žečleli da učestvuju u završnici domaće lige, zbog čega je protiv njih čak bio pokrenut i disciplinski popstupak,

"Odluka Partizana da ne igra KLS najmanje je naštetila njima, a najviše svim ostalim klubovima. KLS i disciplinski sudija doneli su maksimalne kazne novčane kazne i taj deo smo naplatili. Drugi deo koji se odnosi na odluke koje donosi Predsedništvo, donekle nisu donete, što znači da, nažalost, u Predsedništvu ne postoji jedinstvo. Kakva god da je odluka doneta, bila bi bolja od ovog stanja u kome smo sada", rekao je Grujin i potom dodao: 

"I Košarkaški savez Srbije, nažalost, ćuti i nem je na sve ono što smo dostavili tražili da se izjasne. Ne vidimo izlaz, a morali bismo da ga pronađemo što je pre moguće. Posle toga smo imali donekle komunikaciju sa Partizanom, kada je trebalo da se raspravlja, obaran je kvorum, kako od strane Partizana, tako i Crvene zvezde jednom prilikom. Verujem da ćemo u narednom periodu morati da smognemo snage i donesemo odluke". 

Za titulu prvaka države boriće se deset najboljih klubova, pet učesnika AdmiralBet Aba lige i pet prvoplasiranih timova iz KLS, s tim da su Partizan i Crvena zvezda zbog svojih obaveza u regionalnom takmičenju i Evroligi dobili status "povlašćenih" ekipa, pa će se borbama za trofej priključiti tek od polufinala.

Do tada će tri preostala kluba sa Jadrana: Mega, FMP i Borac i pet najboljih iz KLS: Zlatibor, Vojvodina, Spartak, Metalac i OKK Beograd, podeljeni u dve grupe igrati za preostala dva mesta u polufinalu, koje će izboriti pobednici grupa.

U A grupi su: FMP, OKK Beograd, prvoplasirani i drugoplasirani tim iz KLS, dok B grupu čine Mega, Borac trećeplasirani i četvrtoplasirani tim iz KLS.

"Imali smo veliku neizvesnost i vrlo uzbudljivo takmičenje kroz koje je prošao veliki broj mladih igrača o čemu svedoči podatak da je prosečna starost igrača u KLS ove sezone bila ispod 23 godine. Takođe, iznedrili smo i značajan broj mladih sudija, koji su u potpunosti opravdali šansu. Prva smo liga u celom regionu koja je uvela instant riplej sistem čime je značajano podignuta regularnost takmičenja i poverenje svih učesnika. Liga je zahvaljujući pomoći države, ali i sponzora finansijski stabilna i na vreme izmiruje sve svoje finansijske obaveze, a tu se pre svega misli na porez", objasnio je Grujin.

Trener košarkaša Crvene zvezde, Duško Ivanović je konstatovao da je Košarkaška liga Srbije ove sezone bila vrlo neizvesna i kvalitetna:

"Nisam imao mnogo vremena, ali sam pratio koliko sam mogao i video sam da ima dosta mladih igrača, da se igra dobra košarka, pa i da će ova Superliga biti izuzetno kvalitetna. Čestitam svima koji su svojim igrama zaslužili da igraju ovu Ligu. Ja sam ovde novi, ali filozofija Crvene zvezde je da uvek ide na pobedu. Značaj Superlige Srbije za nas je veoma veliki". 

Komentari (0)

Sport