Košarka

Amerikanci vezali drugi poraz pred početak Olimpijskih igara, Popovič se raspravljao sa novinarima

Komentari

Autor: Euronews

13/07/2021

-

09:27

Amerikanci vezali drugi poraz pred početak Olimpijskih igara, Popovič se raspravljao sa novinarima
Amerikanci vezali drugi poraz pred početak Olimpijskih igara, Popovič se raspravljao sa novinarima - Copyright AP Photo/Eric Gay

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaška reprezentacija SAD pretrpela je i drugi poraz u sklopu priprema za Olimpijske igre u Tokiju, a bolji od "drim tima" ovoga puta su bili reprezentativci Australije (91:83).

Pre ovog neuspeha, Amerikanci su poraženi od Nigerije i to je tek četvrti poraz od 1992. godine, odnosno od kad za nacionalni tim nastupaju igrači iz NBA lige, a prvi put da u dve "vezane" utakmice nije ostvaren trijumf.

Međutim, igrači selektora Grega Popoviča i dalje su apsolutni favoriti za osvajanje zlatne medalje na olimpijskom turniru, ali očigledno da iskusni stručnjak svesno dozira podizanje forme svog tima kako bi najbolje partije pružala u Japanu.

Uz to, SAD još nije u punom sastavu, budući da im nedostaju trojica košarkaša koji imaju obaveze u velikom NBA finalu (Holidej, Buker i Midlton), tako da ovaj poraz ne zabrinjava mnogo nikoga u reprezentaciji Amerike.

S druge strane, javnost u Americi je nezadovoljna, pa je Greg Popovič ušao u raspravu sa jednim novinarom koji ga je pitao zašto njegova tim više nikoga ne može ubedljivo da savlada.

"Stalno pitate ista pitanja gde pretpostavljate stvari koje nisu tačne. Mogu li da završim? Mogu li da završim svoju izjavu? Sada ćeš da ćutiš dok ja pričam, pa ću te saslušati", rekao je Popovič i nastavio:

"Takve stvari se nikada i nisu dešavale. Ne poštujete drugi tim kada pišete tako o nama. Imali smo tesne utakmice sa četiri-pet reprezentacija na turnirima. Dobri timovi ne mogu da budu tako pregaženi, ali to se ne dešava između dobrih ekipa. Ponekad se desi na velikim turnirima, ali generalno - niko nikog ne razbija kada igraju dobre ekipe. Kao da pretpostavljate šta se desilo i to je netačno"

Komentari (0)

Sport