Košarka

Pred Partizanom nova "meč lopta", u sledeći meč sa Realom ulaze jači za Lesora

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/05/2023

-

15:28

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana propustili su sinoć prvu šansu za plasman na Fajnal-for Evrolige, jer su izgubili u Beogradu od Real Madrida rezultatom 82:80. Rezultat u pobedama je sada 2:1, a Partizan će još jednu "meč loptu" imati u četvrtak, kada se ponovo sastaje sa Realom u Beogradu.

"Nismo imali ekstra-pas... to nas krasi kao tim, ali nismo to imali. Igrali smo usporeno. Poslednji posed je bio neki kontakt, ne bih to komentarisao... nad Danteom, ali ne bih sad o tome. Veoma sam ponosan na naše ljude. Svi su očekivali ovu utakmicu, svi su očekivali da čuju komentare... Na kraju se ništa nije desilo. Igrali smo košarku i to je najvažnije. Veoma sam ponosan na to kako smo ugostili Real Madrid", rekao je trener crno-belih Željko Obradović.

On je dodao da je ponosan na svoje igrače, kao i da je Dante Egzum igrao uprkos povredi.

"Nismo imali ekstra-pas... to nas krasi kao tim, ali nismo to imali. Igrali smo usporeno. Poslednji posed je bio neki kontakt, ne bih to komentarisao... nad Danteom, ali ne bih sad o tome. Veoma sam ponosan na naše ljude. Svi su očekivali ovu utakmicu, svi su očekivali da čuju komentare... Na kraju se ništa nije desilo. Igrali smo košarku i to je najvažnije. Veoma sam ponosan na to kako smo ugostili Real Madrid", istakao je Obradović.

Nakon odrađenog meča suspenzije zbog učestvovanja u tuči na meču u Madridu, na parket će se za crno-bele u četvrtak vratiti Matijas Lesor, dok će Kevinu Panteru to biti druga i ujedno poslednja utakmica na kojoj neće moći da igra.

Milićević: Mlađi se verovatno ne sećaju lepšeg perioda za srpsku košarku

"Mislim da svi ljubitelji košarke u Srbiji, bez obzira na to za koga navijaju, moraju da uživaju samo dok ovo sve traje, i u utakmicama Zvezde i Partizana, i u ovom fantastičnom rezultatu", rekao je za Euronews Srbija sportski novinar Miljan Milićević.

On je dodao da se "mlađi verovatno ne sećaju lepšeg perioda za srpsku košarku", kao i da je ono što se sinoć dogodilo, "plod onoga što se dogodilo u Španiji". 

"Jednostavno, Partizan nije uspeo da nadoknadi neigranje Pantera i Lesora. Nadajmo se da će ovaj poraz dati elana, a ako Partizan, što verujem da će se desiti, pobedi u sledećoj utakmici, na Fajnal-foru moći će da igra i Panter. To je ono kako bismo pre meča zamislili idealnu priču", dodao je Milićević.

Marina Vuković

 

Nedostatak Lesora i Pantera je, evidentno, uticao na igru Partizana, smatra Milićević, dodajući da je centar Madriđana Edi Tavares gospodario reketom, a da je Lesor bio taj "koji je trebalo da ga sačuva, ili bar umanji njegov učinak".

"Partizan je igrao zonu jer nije bilo Pantera, ali nadam se da će se sve to promeniti u narednoj utakmici. Partizan ima na klupi Željka Obradovića, uveren sam da će naći lek za ovu novu postavku Reala kod kog su četvorica igrača igralo više od 30 minuta, pa verujem da će i to uticati", ističe Milićević.

Sagovornik Euronews Srbije naveo je da za navijače Partizana ima "sve pohvale, ne samo za sinoć, već za celu sezonu". 

"Podrška Partizanu, bilo je malih vređanja protivničkih igrača što je već folklor i nije neuobičajeno. Iako svi krive (Serhija) Ljulja koji je napravio prekršaj, ja podsvesno krivim i igrače Partizana koji nisu smeli da nasednu na tu provokaciju u Madridu. Nadam se da će već dolaskom Lesora sve izgledati mnogo drugačije", zaključio je Milićević.

Komentari (0)

Sport