Košarka

Poraz Partizana u Beogradu: Karta za F4 Evrolige se traži u Madridu

Komentari

Autor: Euronews

04/05/2023

-

22:35 >> 01:15

Poraz Partizana u Beogradu: Karta za F4 Evrolige se traži u Madridu
Ledej - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana propustili su još jednu meč loptu da se plasiraju na završni turnir Evrolige, pošto su izgubili od Real Madrida i u četvrtoj utakmici plej-ofa. Španski velikan izjednačio je u seriji na 2:2, a pobednik majstorice, koja će igra 10. maja u Vizink centru, sastaće se protiv Barselone na Fajnal-foru - 85:78 (15:27, 28:18, 13:16, 23:24).

Imali su crno-beli novu šansu da obezbede kartu među četiri najbolje ekipe u Evropi, ali večeras nisu imali rešenja za raposložene igrače madridskog tima. Za razliku od prošlih mečeva, Partizan je bio taj koji je loše počeo utakmicu. Od starta je bio u dvocifrenom zaostatku. Pokazao je daleko bolju sliku na terenu u drugoj deonici, da bi nakon ravnopravnog drugog poluvremena, izgubio posle slabije igre u završnici meča.

Ako se pogleda statistika, uzrok poraza se može naći u očajnim procentima sa penala (10/19). Brojke sa distance su takođe bile poražavajuće (6/23), a učinak za dva poena (25/44) jednostavno nije bio dovoljno dobar. Sa druge strane Real je imao dosta raspoloženiji iz igre. Imao je i devet skokova više, uz gotovo duplo veći broj izgubljenih lopti (12), ali je uprkos tome, uspeo da slavi u Beogradu i to najviše zahvaljujući 9:4 seriji u poslednja tri minuta, kada su Tavares i Vilijams-Gos postigli neke ključne poene.

Partizan je tokom utakmice imao prednost od svega dva poena, u drugoj četvrtini uspeo je da anulira +14 rivala, ali nije mogao da dođe do karte za Fajnal-for. Real je uspeo da slavi, najviše zahvaljujući zonskoj odbrani, a šansu da overi plasman imaće za šest dana pred svojim navijačima. Dobra stvar po crno-bele je što će Kevin Panter ponovo biti u konkurenciji za ovaj meč, a nema sumnje da je odsustvo kapitena znatno uticalo na rezutat u četvrtoj utakmici serije.

Susret u Areni odigran je u senci velike tragedije koja se dogodila juče u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, pa su uoči početka meča igrači oba kluba odali poštu nastradalima, kako minutom čutanja, tako i porukama koje su nosili na majicama. Navijači su ispratili lep gest gromoglasnim aplauzom, a pred početak susreta su i ubacivali cveće na teren. Takođe, tokom prvog poluvremena nije bilo organizovanog navijanja sa tribina.

 

 

Start meča nije bio po volji crno-belih. Slaba komunikacija u napadu kod zone Reala, kao i loša odbrana na perimetru, omogučila je igračima španskog kluba da stignu do dvocifrene prednosti u ranoj fazi meča. Blistali su u ovom periodu Musa i Hanga, a na krilima svog bekovskog tandema gosti iz Madrida otišli su na mali odmor sa velikih +12 (13:27).

Ipak, dolaskom druge četvrtine, donekle je počeo da se menja i momentum na utakmici. Crno-beli podigli su agresivnost u odbrani, zaustavili tranziciju Madriđana, a nakon odličnog doprinosa sa klupe, domaćin je počeo da hvata priključak. Podiglo se samopouzdanje Papapetruu, Grk je vezao dve važne trojke, da bi posle serije grešaka Reala i Lesor počeo da se upisuje na semafor. Izabranici Željka Obradovića odigrali su ovu deonicu kao u transu, dobili su je 27:18 i zahvaljujući požrtvovanoj igri na obe strane terena, anulirali +14 koliko je bilo za Real u jednom trenutku.

Nastavak susreta doneo nam je tvrđu igru obe ekipe. Real se branio zonom, Partizan se oslanjao na Ledeja, Lesora i Papapetrua, ali u nedostatku više rešenja u napadu, kao i većeg broja raspoloženih košarkaša, crno-beli nisu mogli da dođu do preokreta. Iako je Tavares bio tih tokom većeg dela susreta, 221 cm visoki centar ušao je u napadački ritam u finišu i tu je bio kraj za domaćina. Madar se u samom finišu istakao sa dobrom odbranom i četiri vezana poena, ali su koševi Izraelca došli prekasno... Real je tako nakon 0:2, izjednačio u seriji, a šansu da završi istu, imaće za nekoliko dana u Madridu.

PARTIZAN MOZZART BET - REAL MADRID 78:85

(15:27, 27:18, 13:16, 23:24)

Dvorana: Štark Arena (Beograd)

Sudije: Gitis Viljus, Robert Lotermozer, Karmelo Paterniko

Partizan Mozzart Bet: Vukčević, Ledej 25, Koprivica, Smailagić, Papapetru 18, Egzum 6, naneli 2, Lesor 11 (7 sk), Trifunović 3, Anđušić 7, Madar 6

Real Madrid: Vilijams Gos 6, Rendolf 3, Fernandez, Abalde, Hanga 15, Hezonja 5 (6 sk), Rodrigez 8 (7 as), Dek 14, Korneli, Tavares 15 (7 sk), Ljulj 5, Musa 14 (8 sk)

 

 

 

Komentari (0)

Sport