Košarka

Željko Obradović analizirao poraz: Nemoguće je pobediti sa ovakvim procentima šuta

Komentari

Autor: Euronews

04/05/2023

-

23:38

Željko Obradović analizirao poraz: Nemoguće je pobediti sa ovakvim procentima šuta
Željko Obradović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana nisu uspeli da se domognu završnog turnira Evrolige posle poraza od Real Madrida u četvrtoj utakmici serije. Španski velikan izjednačio je na 2:2 u seriji, pa će pobednika ovog duela odlučiti majstorica koja se igra 10. maja u Madridu.

Nakon utakmice trener crno-belih Željko Obradović čestitao je rivalu na pobedi. Govorio je o ključnim problemima na utakmici, a osvrnuo se i na učinak Edija Tavaresa, centra madridskog tima, koji je završio meč sa 15 poena.

"Čestitam Realu na pobedi, ovo je slično kao što je bilo pre dve večeri. Jedan skok koji smo ispustili, koji je Tavareš pogodio, on je odlučio utakmicu. Imali smo dva otvorena šuta, nismo postigli i tu je utakmica bila gotova. Borili smo se, uradili smo sve, ali to nije bilo dovoljno, hajde da vidimo da li ćemo sebe pripremiti za narednu, odlučujuću utakmicu" rekao je Obradović.

Ušao je i u detalje...

"Ne znam šta bih rekao, da ponovim ovo što sam malopre rekao na engleskom. Kad se pogleda statistika imali smo 11 šuteva više od Reala, jedan manje za tri poena i isti broj slobodnih bacanja, to znači da smo imali 10 poseda više i izgubili smo onako kako smo izgubili. Kad imamo više 10 poseda, borili smo se, naterali smo ih na 12 izgubljenih lopti. Tu je negde ta prednost naša, ali nažalost, mašili smo otvorene šuteve i u pojedinim trenucima bili brzopleti kao i u prethodnoj utakmici", rekao je Obradović i dodao:

"Analizirali smo i analiziraćemo. Moramo igrati pametnije, a i Anđušić takođe. Ovde se ne radi o jednom igraču nego timu, tim je važan, ne može da bude jedan igrač, već mora da bude tim. U ovom neverovatnim okolnostima u kojim smo igrali, ono što je mnogo važno, to je velika zahvalnost našim navijačima u ovoj neizmernoj i velikoj tragediji da su došli u ovolikom broju i da su ponovo bili svim srcem uz našu ekipu. Hvala im, jedino što mogu da obećam jeste da ćemo dati sve od sebe da se što bolje pripremimo za petu utakmicu i da ćemo dati sve od sebe. Oni su prepoznatli to večeras i s te strane nema nekih velikih zamerki što se tiče želje i borbenosti ovog tima."

Partizan je slavio dva puta u samo tri dana u prestonici Španije, ali će sada imati daleko teži zadatak.

"Mentalna priprema utakmica će se svesti na jednu stvar, to je da Real igra zonsku odbranu, a mi smo totalno sami. Mi ako budemo ubacivali lopte imamo šanse da dobijemo utakmicu, prosto i jednostavno. To je najvažniji segment igre, ovo ostalo, svudra pariramo. Borimo se, radimo, nalazimo rešenje, ali kad pogledate šut za tri poena - 6/23, s takvim procentima ne može da se dobije. Moramo bolje šutirati u Madridu, ako budemo na nivou procenta u toku Evrolige, imamo velike šanse da pobedimo."

Brojke sa penala su naročito bile poražavajuće.

"Ima statistika, isti broj pokušaja penala, oni 19/17, mi 19/10, sedam ubačenih manje, izgubili smo sedam razlike. Tako da, to je jedan parametar, kad pričamo o koševima, tri poena i bacanja, drugačije su utakmice. Kad smo igrali protiv Efesa, bilo je 28/28, a šta je razlog... Analiziraćemo, postoje metode kako se šutiraju penali na treningu, probaćemo i u tom segmentu da vodimo računa i da probamo bolje da šutiramo u sledećoj utakmici i do kraja sve što nas čeka", zaključio je Obradović.

Komentari (0)

Sport