Košarka

Nikola Jokić stigao Čemberlena: Na žalost, nedovoljno da Denver povede 3:0 protiv Finiksa

Komentari

Autor: Euronews

06/05/2023

-

09:15

Nikola Jokić stigao Čemberlena: Na žalost, nedovoljno da Denver povede 3:0 protiv Finiksa
Nikola Jokić stigao Čemberlena: Na žalost, nedovoljno da Denver povede 3:0 protiv Finiksa - Copyright Tanjug/AP Photo/Matt York

veličina teksta

Aa Aa

To što nije i treći put u nizu dobio MVP titulu nije mnogo pogodilo košarkaša Denvera, Nikolu Jokića koji je nastavio da igra dominantno kako je to činio i u ligaškom delu NBA lige.

Srpski reprezentativac je u noći za nama ostvario novi "tripl-dabl" učinak, deveti na mečevima plej-ofa i tako se izjednačio sa legendarnim Viltom Čembrelenom kada su u pitanju centri koji su u doigravanjima bili dvocifreni u tri statističke kategorije. A to znači da bi već u noći između nedelje i ponedeljka (02.00, TV Arena 1 Premium) kada je na program četvrti meč polufinalne serije Zapadne konferencije protiv Finiksa mogao da postane prvi visoki igrač koji je to učinio dvocifren broj puta.

Somborac je u trećem meču serije, za 42 minuta provedena na terenu, postigao 30 poena uz 17 skokova i isto toliko asistencija, čime je postao jedini igrač u istoriji NBA lige koji je na jednom susretu imao učinak od najmanje 25 poena i po 15 uhvaćenih lopti I dodavanja.

Na žalost, sve to nije bilo dovoljno da Denver stekne prednost od 3:0 protiv Sansa, budući da su igrači Finiksa uspeli da odbrane domaći teren i smanje na 1:2 (121:114).

Nagetsi su pred kraj treće četvrtine imali prednost 88:85, činilo se da idu ka sigurnoj pobedi, ali je domaći tim napravio neverovatnu seriju 14:0 i došao do preokreta.

Džamal Marej je postigao dva poena više od Nikole Jokića i bio najefikasniji u redovima Denvera, dok su Devin Buker i Kevin Durent zajedno postigli 86 poena. Prvi 47, a drugi "samo" 39.

Komentari (0)

Sport