Košarka

Olimpijakos na Fajnal foru: Gudurić nije mogao sam protiv Atinjana

Komentari

Autor: Euronews

09/05/2023

-

22:47

Olimpijakos na Fajnal foru: Gudurić nije mogao sam protiv Atinjana
Olimpijakos na Fajnal foru: Gudurić nije mogao sam protiv Atinjana - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Olimpijakosa slavili su u majstorici protiv Fenerbahčea 84:72(20:15, 24:18, 21:19, 19:20) i tako posle Barselone postali druga ekipa koja je izborila plasman na Fajnal for u Kaunasu.

Iako je regularni deo sezone okončan na prvom mestu, znalo se da četa Jorgosa Barcokasa neće imati lak zadatak protiv Fenera, koji je uprkos svim povredama dao sve od sebe, ali na kraju ostao kratak.

Duel je rešila serija ekipe iz Pireja sa kraja druge deonice, kada je Kostas Slukas dirigovao napadom, a igrači domaćina nanizali su 15 poena. Posle toga nije bilo povratka za Fenerbahče, te Olimpijakos zasluženo ide na F4.

Najefikasniji u redovima crveno-belih iz Atine bio je upravo Slukas sa 22 poena, pratio ga je Saša Vezenkov sa 17, a 14 je dodao Kostas Papanikolau.

Na drugoj strani Marko Gudurić nije mogao sam. Ubacio je 26 poena, 14 je dodao Džonatan Motli, a 10 Karsen Edvards. Izostao je učinak Nika Kalatesa, Najdžela Hejs-Dejvisa, ali je utisak da je najviše razočarao Dešon Pjer koji za 33 minuta na terenu nije uspeo da postigne niti jedan poen.

Fajnal for na programu je od 19. do 21. maja, a u sredu ćemo saznati i ostala dva učesnika, pošto nas očekuju majstorice u duelima Makabija i Monaka, kao i Reala i Partizana.

Komentari (0)

Sport