Košarka

Sad je prilika da uradimo nešto lepo: Jokić posle ulaska Denvera u finale Zapada

Komentari

Autor: Euronews

12/05/2023

-

10:11

Sad je prilika da uradimo nešto lepo: Jokić posle ulaska Denvera u finale Zapada
Sad je prilika da uradimo nešto lepo: Jokić posle ulaska Denvera u finale Zapada - Copyright Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster

veličina teksta

Aa Aa

Denver je peti put u istoriji uspeo da stigne do finala Zapadne konferencije. Četiri puta su gubili, od Sijetla (1978) i tri puta od Los Anđeles Lejkersa (1985, 2009, 2020) sa kojima potencijalno mogu da zaigraju i ove sezone za naslov najboljeg u konferenciji.

Nikola Jokić je ostao u tripl-dabl modu, 11. put u plej-ofu je popunio sve tri kolone dvocifrenim brojevima, Finiks u Arizoni protiv njega nije imao adekvatnu igru ni u šestoj utakmici (100:125).

"Očekivali smo "vrelu" atmosferu, ali smo imamo pravi stav, agresiju, a onda možemo da igramo kao da smo kod kuće. Uspevali smo da ih pomeramo sa pozicija koje im odgovaraju i da im otežavamo šuteve. Mnogo nam je pomogao Kaldvel-Poup. On je bio šampion u prošlosti, on je šampion i sada. Zna šta treba da se radi da bi se pobeđivalo. Odličan je u odbrani, ume da pogodi bitne šuteve", kazao je Jokić.

 

 

Govorio je srpski as i o potencijalnom rivalu u finalu Zapadne konferencije. Lejkersi vode protiv Golden Stejta 3:2, a u poslednje dve godine igrali su protiv oba rivala. Od Lejkersa su izgubili finale 2020, od Golden stejta su ispali prošle.

"Sada je sve drugačije. Bili smo u "balonu" protiv Lejkersa, što nije imao mnogo smisla. Prošle sezone smo imali mnogo povređenih protiv Golden Stejta. Nije bilo finale, ali govorim o ekipama od kojih smo izgubili a mogu da dođu u finale. Dakle, sada imamo priliku da napravimo nešto veliko".

Do finalne serije Zapadne konferencije malo će odmoriti od košarke.

"Gledaću trke konja na kojima u Italiji učestvuje moj drug. Provodiću vreme sa svojom porodicom. Nadam se da će biti lepo vreme, pa da mogu da budem napolju, pored bazena", rekao je Nikola.

Trener Majk Melon je posle uspeha malo iskočio iz svog uobičajenog govora.

"Nismo bili zadovoljni kada smo prošli Minesotu u prvoj rundi, nismo zadovokjni ni sada. Nećemo da slavimo, da otvaramo šampanjac i da se polijemo vodom jer naš cilj nije finale Zapadne konferencije. Rekao bih da je cilj da osvojio titulu, a za to ćemo morati još mnogo da radimo", istakao je Meloun.

Možda se na kraju i ostvari prognoza legendarnog asa Čarlsa Barklija, danas komentatora na televiziji koji je rekao da će "Denver biti šampion jer ima Jokića".

Komentari (0)

Sport