Košarka

Meloun ponosan na svoje momke: Jokić rođen za veliku scenu, ratnici se uvek vraćaju!

Komentari

Autor: Euronews

08/06/2023

-

09:18

Meloun ponosan na svoje momke: Jokić rođen za veliku scenu, ratnici se uvek vraćaju!
Majk Meloun i Nikola Jokić - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Denvera vratili su brejk u Kolorado, posle pobede (109:94) nad Majamijem u trećoj utakmici finalne serije, koja se igrala na Floridi. Tokom većeg dela susreta Nagetsi su vodili glavnu priču na terenu, da bi ključnu razliku napravili u drugom poluvremenu i to na krilima Nikole Jokića i Džamala Mareja.

Dvojac Denvera po ko zna koji put ove sezone je pokazao da je možda i najbolji duo u ligi, retko ko je pronašao rešenja za njihov pik-en-rol, a koliko su dominantni tokom čitavog plej-ofa, često govori njihov trener Majk Meloun, koji je i ovaj put imao samo reči hvale za svoje momke.

Reference radi, obojica su zabeležila po tripl-dabl učinak, Marej je postigao 34 poena, uz 10 skokova i isto toliko asistencija, dok je Nikola završio utakmicu sa skorom 32-21-10.

"Mislim da se prvi put u istoriji finala desilo da dvojica košarkaša na istoj utakmici imaju po tripl-dabl", rekao je Meloun u neverici kada je video statistiku svoja dva najbolja igrača.

Za Jokića nije iznenađen, ali za Mareja...

"Ništa me kod Jokića ne iznenađuje. Iz meča u meč dokazuje da je pravljen za veliku scenu. Opet je do pokazao. Na Džamala sam ponosan. Velika odgovornost pala je na njega posle poraza u drugoj utakmici, a nije tako. Ima i do mene i svih igrača. Šampioni i ratnici se vraćaju. Zaboravite na statistiku, Mari je bio prisutan, njegova energija je ukazivala da je bio tu. Bila nam je potrebna pobeda kako bismo vratili prednost domaćeg terena, a Nikola i on su je kreirali. Ne samo njih dvojica, Marker Poter je recimo uhvatio sedam lopti, Aron Gordon čak deset, uz to ubacio 11 poena. Sjajan učinak."

Tokom sezona imao je prilika da vidi veliki broj odličnih utakmica Mareja i Jokića, ali je ova, ipak, za anale, budući da je u pitanju NBA finale.

"Već osam godina sarađujem sa Nikolom, Marija treniram sedam, ali ovakvu partiju, kao tandema, za taj period nisam video. Bilo je njihovih dobrih izdanja i ranije, ali ne u finalu, u ovakvoj etapi sezone, na velikoj sceni. Naša odbrana je bila sjajna, ograničili smo Majami samo na 11 trojki i tek 37 odsto ubačenih šuteva iz igre. Oduvek sam pričao da su Nikola i Džamal elitni tandem za NBA, što se još jednom pokazalo. Videli smo kako rastu. Mnogi košarkaši igraju jednim sa drugima, a oni jedan za drugog. Primera radi, Džamala bi često udvajali, a onda bi usledio pas bilo Nikoli, bilo Braunu. Jokić i Mari mnogima zadaju glavobolje."

Kada je Marej stigao u Denver, bio je samo bek-ap opcija...

"Džamala obično udvajaju dok Nikolu držim na klupi. Zato mogu samo da im čestitam što su igrali po 44 mnuta. Obično protivnici stisnu Marija dok Jokić odmara, ali kad je na terenu onda Džamal kreira ili sa njega ili ostavi nekog slobodnog na šutu za tri. Kad smo doveli Marija bio je samo bek-ap opcija, sad je momak koji ima tripl-dabl učinak u finalnoj seriji. Nikad se ne plaši. Ponosam se što se vratio posle kritika zbog druge utakmice. U četvrtoj će biti još bolji."

Posao nije završen.

"Ovo je naša najbolja igra u seriji. Prava Denverova košarka. Ne zbog tripl-dablova Jokića i Marija, već što smo dozvolili Majamiju da nam ubaci samo 94 poena. Znamo da možemo da budemo bolji i probaćemo već u narednoj utakmici. Nismo došli u Majami da bismo dobili samo jedan meč."

Komentari (0)

Sport