Košarka

General Jokić čita odbranu pre nego što uhvati loptu: Eron Gordon napunio koš Majamija, pa ishvalio Somborca

Komentari

Autor: Euronews

10/06/2023

-

12:23

General Jokić čita odbranu pre nego što uhvati loptu: Eron Gordon napunio koš Majamija, pa ishvalio Somborca
General Jokić čita odbranu pre nego što uhvati loptu: Eron Gordon napunio koš Majamija, pa ishvalio Somborca - Copyright Tanjug/(AP Photo/Lynne Sladky)

veličina teksta

Aa Aa

Posle ranojutarnjeg brejka na parketu Majamija, košarkaši Denvera vode sa 3:1 u finalsnoj seriji NBA lige i nalaze se na korak od istorijske titula šampiona u najjačem nacionalnom prvenstvu na svetu, a Eron Gordon je još jednoj blistavoj partiji tima iz Kolorada doprineo sa 27 poena.

Iako uglavnom zadužen za defanzivu, najbolji strelac Nagetsa na Floridi ovog puta je tako namestio ruku da je meč završio sa fantastičnim procentima realizacije, pošto je 11 od 15 šuteva pretvorio u poene. Sve to bez da je zapostavio odbranu.

"Ponosimo se odbranom. Znamo da imamo sjajan napad i vrhunske napadače poput Jokića, Marija, Portera... Igrače koji mogu da postižu poene na različite načine, te smo svesni da će nam odbrana donositi pobede. Imamo momke koji vole da je igraju. Jokića ne cene dovoljno zbog odbranem, ima spektakularne ruke i radi sjajan posao u pokrivanju", prokomentarisao je Gordon. 

Izrečeno nije bilo dovoljno Gordonu da dočara uticaj srpskog centra na igru i učinak ekipe, pa je nastavio da sipa pohvale na račun dvostrukog MVP-a. 

"Jokić je neverovatan sa dodavanjima. Pravi je general na parketu. Veoma je inteligentan, mnogo zna o igri, uvek je par koraka ispred. Čita odbranu i pre nego što uhvati loptu, pre nego što je i početa akcija. Ima ubitačan flouter, pa se timovi putaju da li da ga spreče da šutira ili da podeli lob pas, a konstantno vas čekaju šuteri u uglovima. Stavlja svaku odbranu u problem. Svaki put napravi pravi potez i tako je bilo od starta", rekao je Gordon.

Bivši prvotimac Orlanda oduševljen je onim što ga je dočekalo u timu iz Kolorada, uveren da ovosezonski dometi Jokića i kompanije nisu ni sreća ni sticaj okolnosti. 

"Retkost i blagoslov to što imamo ovde. Sjajno je igrati sa ovim momcima, svi su nesebični, gaje veliku strast prema košarci, razumeju da moraju da igraju na pravi način, energično i da će tako stvari dolaziti na svoje. Kada je tako, pobeđujemo i svi to vole. Što se mene tiče, lepo je što mogu da budem svoj i to je dovoljno. Radim ono što timu treba, postižem poene, skačem, branim najboljeg igrača, kreiram... ", zaključio je najbolji poenter u četvrtoj epizodi zadnjeg serijala borbe za "prstenje". 

Komentari (0)

Sport