Košarka

Finalna serija ABA lige: Crvena zvezda i Partizan večeras u hali "Aleksandar Nikolić"

Komentari

Autor: Euronews

18/06/2023

-

10:10

Finalna serija ABA lige: Crvena zvezda i Partizan večeras u hali "Aleksandar Nikolić"
Finalna serija ABA lige: Crvena zvezda i Partizan večeras u hali "Aleksandar Nikolić" - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeras od 20.30 (TV Arena 1 Premium) igraju treću utakmicu finalne serije AdmiralBet ABA lige.

Crno-beli su u "Štark areni" dva puta slavili nad "večitim rivalom", koji sada ima priliku da eventualnim pobedama u "Pioniru" obezbedi majstoricu. Sa druge strane, ukoliko crno-beli budu uspešniji, osvojiće titulu regionalnog prvenstva.

Nikada nijedan tim nije prokockao 2:0 u finalu, a samo jednom u istoriji ABA lige, ekipa koja ima domaći teren u finalu nije bila šampion. Upravo se u ovoj poziciji nalazi Partizan, koji je u prve dve utakmice u potpunosti opravdao prvo mesto na kraju regularnog dela sezone, ali i status plej-of ekipe Evrolige.

Trener aktuelnog prvaka Srbije, Duško Ivanović, istakao je da njegov tim sutra mora da pokaže jaku odbranu i tečan napad:

"Biće teško, kao i svaka utakmica finalne serije. Partizan igra sa puno samopouzdanja iskoristili su prednost domaćeg terena, imali u pojedinim igračima poput Smailagića i Anđušića dodatne adute. Mi sa druge strane moramo da damo maksimum u onome što smo igrali najbolje ove sezone, a to su izuzetno jaka odbrana, tečan napad i velika energija", istakao je Ivanović za klupski sajt.

Šef stručnog štaba Partizana, Željko Obradović, rekao je da će njegovoj ekipi pre svega biti potreban mir na terenu.

"Znamo kako je igrati u Pioniru. Crvena zvezda će imati veliku podršku svojih navijača, moramo da se spremimo za tu atmosferu i moramo da budemo mirni. Da probamo da odigramo najbolju moguću utakmicu", istakao je slavni trener, pa dodao:

"Znamo da nas deli još jedan taj korak, odnosno još jedna pobeda od toga da budemo prvaci AdmiralBet ABA lige. Koliko je blizu, toliko je daleko naravno uz veliko poštovanje prema protivniku. Još jednom, da probamo da odigramo najbolju moguću utakmicu i da vidimo kako će sve to da izgleda", rekao je Obradović.

Podsetimo, pravdu na trećem duelu će deliti Damir Javor, Tomislav Hordov i Luka Kardum.

Komentari (0)

Sport