Košarka

Velika Britanija na putu do četvrfinala: Košarkašice Srbije igraju za plasman među osam najboljih na EP

Komentari

Autor: Euronews

20/06/2023

-

12:32

Velika Britanija na putu do četvrfinala: Košarkašice Srbije igraju za plasman među osam najboljih na EP
Velika Britanija na putu do četvrfinala: Košarkašice Srbije igraju za plasman među osam najboljih na EP - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije propustila je da se direktno plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva, a sve ono to nisu uspele da urade u duelu protiv Mađarske igračice selektora Marine Maljković mogu da isprave protiv Velike Britanije (21.00).

Aktuelne evropske šampionke su u dosadašnjem delu takmičenja ostvarile dve pobede, rivalke samo jednu, ali iskusni stručnjak poziva na oprez.

"Velika Britanija ima odličan tim. Tu je nekoliko individualno veoma kvalitetnih igračica i moramo da budemo mnogo bolje nego što smo to bile na meču protiv Mađarske na kojem smo odigrale veoma loše. Verujem da će devojke biti na očekivanom nivou", rekla je uoči današnjeg susreta Marina Maljković.

Košarkašice Srbije izgubile su od Mađarske 81:75 (23:23, 16:21, 27:11, 15:20) u meču trećeg kola D grupe Evropskog prvenstva, pa će kao drugoplasirana ekipa u grupi morati da odbranu titule šampiona nastave u osmini finala protiv Velike Britanije.

Ukoliko uspeju da opravdaju ulogu favorita i savladaju Ostvljanke reprezentativke Srbije će se u četvrtfinalu Evropskog prvenstva sastati sa selekcijom Belgije.

Komentari (0)

Sport