Košarka

Košarkašice Srbije u četvrtfinalu EP igraju protiv Belgije

Komentari

Autor: Euronews

20/06/2023

-

23:27 >> 23:47

Košarkašice Srbije u četvrtfinalu EP igraju protiv Belgije
Tina Krajišnik - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Aktulne šampionke Evrope nastavile su da brane trofej. Košarkašice Srbije pobedile su Veliku Britaniju 66:60 (13.10, 16:18, 16.14, 21:18) i plasirale su se u četvrtfinale EP gde ih u četvrtak od 15.00 časova u hali "Stožice" očekuje Belgija.

Imale su izabranice Marine Maljković mnogo muka sa ratobornim Britankama, a  presudilo je iskustvo Srpkinja. Tina Krajičnik, Ivon Anderson, Aleksandra Crvendakić, Saša Čađo, Jovana Nogić su u 32. minutu napravile sedam koševa prednosti i održavali su je do kraja meča. Maša Janković je pogodila važna slobodna bacanja i jedan lejap, pa je na 21 sekund pre kraja sve bilo izvesno (65:60). Holi Vinterburn je trojkama pokušala da smanji prednost, promašila je i Srbija je nastavila put na EP u Sloveniji.

"Izuzetno teška utakmica, ništa manje teška od one sa Mađarskom. Ova ekipa se gradi od 2019. godine, imaju sjajne igračice. Nismo blistale, mnogo smo se namučili, ali četvrtfinale je tu. Ispoštovale smo plan, bilo je grešaka koje su nedopustive. Uspele smo da iskontrolišemo skok koji je njihovo najveće oružje na ovom turniru i kojim su dominirali u dosadašnjem toku turnira. Znamo sve o Belgiji. Njihovu najbolju igračicu treniram u Fenerbahčeu, nosilac je tima. Oni su u vrhu sve vreme, sa nama, Francuskom i Španijom", istakla je selektor Marina Maljković.

Jovana Nogić je sa 16 koševa bila nejefikasnija kod Srbije, Ivin Anderson i Maša Janković postigle su po 10 poena, Tina Krajičnik (8 sk) i Saša Čađo po osam. Kod Britanki je Temi Fedžbenli postigla 20 poena, Vinterburn je dodala 13, a isti učinak uz čak 14 skokova imala je i Kristin Anigve.

Srbija će 22. juna od 15.00 časova igrati meč četvrtfinala protiv Belgije . Istog dana igraju se i ostali mečevi četvrtfinala: Mađarska - Češka (12.15), Francuska - Crna Gora (18.00), Španija - Nemačka (20.45).

Komentari (0)

Sport