Košarka

Debakl "orlića" na SP: Francuska slavila sa 39 razlika, Srbija stala u četvrtfinalu

Komentari

Autor: Euronews

30/06/2023

-

22:23

Debakl "orlića" na SP: Francuska slavila sa 39 razlika, Srbija stala u četvrtfinalu
Debakl "orlića" na SP: Francuska slavila sa 39 razlika, Srbija stala u četvrtfinalu - Copyright FIBA

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaška reprezentacija Srbije neslavno je završila takmičenje na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj za igrače do 19 godina, pošto je u četvrtfinalu doživela pravi debakl od Francuske i to sa ubedljivih 98:59 (27:17, 29:10, 27:12, 15:20).

Da će se "orlići" pošteno namučiti sa trikolorima bilo je jasno već nakon uvodne četvrtine, kada su bili 10 poena u zaostatku (27:17). Njihovi vršnjaci iz Francuske od starta su bili kvalitetniji rival, koji su do dvocifrene prednosti stigli serijom 18:3. 

U drugoj deonici je potom usledila nova serija 17:1, posle koje je Francuska otišla na velikih 42:20, da bi u nastavku utakmice vođstvo trikolora otišlo i na neverovatnih +39. Srbija je u poslednjoj četvrtini pokazala nešto bolju sliku na terenu, koja ju je krasila tokom većine Svetskog prvenstva, ali je razlika na semaforu bila i previše velika za čudo u Debrecinu.

Na kraju Srbija je upisala ubedljiv poraz, završivši takmičenje u četvtfinalu. Francuska će se za mesto u finalu sastati sa Sjedinjenim Američkim Državama, dok će u drugom polufinalnom duelu snage odmeriti Španija i Turska.

Najefikasniji igrač na utakmici bio je Melvin Ažinka sa 23 poena, a pratili su ga Zakari Perin sa 18 i Noa Penda sa 11 poena. U redovima srpske selekcije najistaknutiji su bili Filip Borovićanin i Lazar Đokovićbili sa po 13 poena, dok je 11  poena ubacio Ilija Milijašević.

Srbija će već sutra igrati prvi meč u razigravanju od 5. do 8. mesta protiv Japana, selekcije koju je pobedila u grupnoj fazi takmičenja rezultatom 76:65. 

Komentari (0)

Sport