Košarka

Nikola Jokić je imao nešto lično protiv Lejkersa: Brus Braun otkrio zanimljiv detalj iz plej-ofa

Komentari

Autor: Euronews

18/07/2023

-

20:46

Nikola Jokić je imao nešto lično protiv Lejkersa: Brus Braun otkrio zanimljiv detalj iz plej-ofa
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP/David Zalubowski

veličina teksta

Aa Aa

Nekadašnji košarkaš Denvera Brus Braun, koji je odigrao veliku ulogu u osvajanju prve titule Nagetsa, gostovao je u jednom američkom podkastu, gde se osvrnuo na šampionsku trku ekipe iz Kolorada, kao i na trenutke dok je delio teren sa, prema njegovim rečima, najboljem igračem sveta - Nikolom Jokićem.

Momak iz Bostona, koji je potpisao za Denver neposredno pred početak šampionske sezone, promenio je sredinu ovog leta. Izabrao je trostruko bolje uslove Indijane i odlučio da promeni tabor za 20 miliona dolara po sezoni, ali bez obzira na odlazak, trenutke koje je proveo u Koloradu, zauvek će mu ostati u sećanju. 

Govorio je o šampionskoj trci, plej-of seriji sa LA Lejkersima, koja je, prema njegovim rečima, inspirisala Jokića da pokaže šta sve ume na terenu, a naravno, izdvojio je i koju reč o srpskom asu, koga je imenovao kao najboljeg košarkaša na svetu.

"Mislim da je ta serija za nas bila nešto što smo shvatili kao "vrlo lično". Više od bilo koje druge serije u ovom (šampionskom) plej-ofu. Ne znam ja zašto, ali... Svi su bili naošteni. Ma, nikada, ali nikada u životu nisam video da Nikola (Jokić) priča na terenu! Nije on pričao sr***, nego o samoj utakmici! Nije se šalio, uopšte. Uopšte. Kao da je on imao nešto da dokaže, a on, pritom, najbolji košarkaš na svetu", rekao je Braun.

Nikola Jokić igrao je gotovo nestvarnu košarku protiv Lejkersa. Lebron Džejms i Entoni Dejvis, kao i kompletna prva petorka "jezedžija" nije imala nikakvih rešenja protiv srpskog asa. Naročito na niskom postu, a dominacija momka iz Sombora najbolje se ogleda po tripl-dabl statisici koji je beležio tokom četiri susreta sa ekipom iz Los Anđelesa - 27.8 poena, 14. skokova i 11.8 asistencija.

Brus Braun je potom objasnio šta je to što razlikuje Nikolu Jokića od ostalih krupnih imena sa kojim je igrao u karijeri. Podsetimo, kombo bek, koji je u Denveru mahom šansu dobijao sa klupe, delio je parket sa mnogim zvezdama, a izdvajaju se Kevin Durent, Kajri Irving, Džejms Harden...

"Igrati sa tom trojicom, je nešto potpuno drugačije nego deliti parket sa Nikolom. Za razliku od njih, Jokić je možda i previše nesebičan. On će u svakom trenutku doneti pravu odluku. Irving bi možda i šutnuo preko dve ruke, Durent takođe, ali Nikola ne. On će imati drugačiju taktiku. Ako ga udvoje, dobaciće loptu i verovaće u vas. On je jednostano drugačiji. Ne zeza se na terenu, ima nešto da dokaže. Najbolji je košarkaš na svetu. Nemam dilemu", rekao je između ostalog bivši saigrač Nikole Jokića.

Komentari (0)

Sport