Košarka

Košarkašice Srbije otputovale u Tokio: Korak po korak do medalje

Komentari

Autor: Euronews

19/07/2021

-

20:40

Košarkašice Srbije otputovale u Tokio: Korak po korak do medalje
Košarkašice Srbije otputovale u Tokio: Korak po korak do medalje - Copyright Olimpijski komitet Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je večeras u Japan letom preko Istanbula.

U avionu koji je večeras poleteo sa beogradskog aerodroma našlo se 12 igračica koje će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama.

Ženski košarkaški tim Srbije čine Maja Škorić, Dajana Butulija, Jelena Brooks, Saša Čađo, Aleksandra Crvendakić, Ana Dabović, Angela Dugalić, Nevena Jovanović, Tina Krajišnik, Dragana Stanković, Sonja Vasić i Ivon Anderson, a predvodi ih selektorka Marina Maljković.

Naše košarkašice u Tokio putuju kao aktuelne evropske šampionke i kao nosioci bronzane medalje sa Olimpijskih igara u Riju 2016. godine. Zanimljivo je da su i na Olimpijadu 2016. godine otišle kao Evropske šampionke.

Na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu, selektorka Marina Maljković je istakla: 

“Volimo da radimo u miru, i da idemo korak po korak. Bez pauze smo, ali mi Srbi smo nacija koja ume da se snađe i da reaguje na sve vrste pritiska i da pronađe najbolje moguće rešenje. Moram da napomenem i veliko zadovoljstvo što smo deo ove porodice, svi smo jedan tim".

Kapiten reprezentacije Jelena Brooks rekla je da ne može da poredi Igre u Rio de Žaneiru sa Olimpijadom u Tokiju.

"Biće totalno drugačije. Mi moramo biti spremne na to što nas čeka. Verujem da smo spremne, i kao na svakom prvenstvu idemo korak po korak. Nadam se da ćemo se u Srbiju vratiti sa osmehom na licu" rekla je Jelena Bruks.

Najkorisnija igračica nedavno završenog evropskog prvenstva, Sonja Vasić, sada putuje na svoje drugu Olimpijadu.

"U Tokio odlazimo sa titulom prvaka Evrope, što dovoljno govori o velikim ambicijama na olimpijskom turniru. Uvek sa ponosom predstavljamo Srbiju i obično donosimo dobre rezultate, nadam se da će tako biti i sada", istakla je Sonja Vasić.

Komentari (0)

Sport