Košarka

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije igra finale prvenstva Evrope: Preko Španije do titule

Komentari

Autor: Eironews

30/07/2023

-

12:40

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije igra finale prvenstva Evrope: Preko Španije do titule
Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije igra finale prvenstva Evrope: Preko Španije do titule - Copyright Košarkašlki savez Srbije/FIBA

veličina teksta

Aa Aa

Dok nacija čeka da vidi šta seniorski tim može bez Jokića, Micića, Kalinića... na Mundobasketu ovog leta, Srbija bi večeras mogla da dobije evropskog šampiona u juniorskoj košarci. I Španija je puno toga pokazala na putu do finala (20.30), ali su "orlići" ti koji su žarili i palili niškim "Čairom" poslednjih nedelja, pa nije čudo što većina ljubitelja igre pod obručima tipuje na petu titulu naših košarkaških nada u samostalnoj eri države. Prvu od 2017. godine.  

Iz utakmice u utakmicu su "rasli" izabranici Nenada Stefanovića da bi u najbitnijem meču, svi se nadamo, dali sve od sebe i zlatnom oko vrata pokazali da naš trofejni sport ima budućnost. 

"To je to. Svi u "Čair", košarka se vraća kući", ponosno i euforično je konstatovao selektor Nenad Stefanović, pozvavši nišku i drugu publiku da budu vetar u leđa njegovim klincima. 

Kapiten Nikola Topić istakao je da je ekipa ispunila cilj koji je zacrtala uoči šampionata, ali da želi još više. 

"Naporno smo radili mesec i po dana za ovo. Mislim da smo zaslužili. Česititao bih momcima na odličnom turniru. Mislim da možemo da budemo zadovoljni, ali posao nije završen. Imamo još jednu utakmicu, da probamo da uzmemo zlato", rekao je on. 

Plejmejker našeg nacionalnog tima Andrej Mušicki takođe puca na najvišu metu, svestan da je potrebno ponoviti ono što je bilo najbolje u igri Srbije od pšočetka turnira i zategnuti one malo labavije segmente. 

"Sjajna odbrana koja nas je krasila kroz čitav turnir, moramo je ponoviti i protiv Španaca. Idemo u finale da ga dobijemo", kratak je i jasan reprezentativac naše zemlje. 

Komentari (0)

Sport