Košarka

Prvo žreb kvalifikacija za EP, pa "Akropolis kup" u Atini: Dinamičan dan za Pešićeve "orlove"

Komentari

Autor: Euronews

08/08/2023

-

09:44

Prvo žreb kvalifikacija za EP, pa "Akropolis kup" u Atini: Dinamičan dan za Pešićeve "orlove"
Prvo žreb kvalifikacija za EP, pa "Akropolis kup" u Atini: Dinamičan dan za Pešićeve "orlove" - Copyright Košarkaški savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaka reprezentacija Srbije saznaće oko 12.00 časova imena rivala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će 2025. godine biti održano u Finskoj, Letoniji, Poljskoj i Kipru.

FIBA Evropa je saopštila da će se u 11.30 časova u Minhenu održati žrebanje kvalifikacionih grupa za ovo takmičenje i to tako što će 32 selekcije biti smeštene u osam šešira, a Srbija se nalazi u prvom, zajedno sa nacionalnim timovima Španije, Francuske, i Slovenije sa kojima neće moći da se sastane.

Prema propozicijama takmičenja kvaifikacije će biti igrane kroz tri prozora i to u terminima od 19. do 24. februara i od 18. do 26. novembra naredne godine, kao i od 17. do 25 februara 2025. godine.

Plasman na završni turnir Evropskog prvenstva će obezbediti po tri najboljeplasirane selekcije u grupi, a u grupama u kojima se budu nalazili domaćini turnira prolaz će pored njih obezbediti još dve selekcije.

Žreb će biti delimično dirigovan, pa će reprezentacije iz prvog šešira biti u grupama A, C, E ili G, sa ekipama iz četvrtog, petog i osmog šešira. Nacionalni timovi iz drugog šešira ići će u grupe B, D, F ili H sa timovima iz trećeg, šestog i sedmog šešira. Naravno, sve četiri reprezentacije domaćina EP 2025. Moraju da budu u različitim grupama.

Prvi šešir: Španija, Francuska, Srbija, Slovenija;

Drugi šešir: Litvanija, Grčka, Italija, Nemačka;
Treći šešir: Češka, Poljska, Turska, Crna Gora;
Četvrti šešir: Finska, Hrvatska, Ukrajina, Letonija;
Peti šešir: Belgija, Gruzija, Izrael, BiH;
Šesti šešir: Mađarska, Estonija, Holandija, Bugarska;
Sedmi šešir: Velika Britanija, Island, Švedska, Severna Makedonija;
Osmi šešir: Portugal, Danska, Slovačka, Кipar.

Košarkaška reprezentacija Srbije će se večeras od 18.45 časova sastati sa selekcijom Grčke na tradicinalnom "Akropolis kupu" u Atini, a sve u sklopu priprema za Mundobasket koji se od 25. avgusta do 10. septembra održava u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Komentari (0)

Sport