Košarka

Nikola Milutinov surovo iskren: Srbija nije favorit za zlato na Mundobasketu

Komentari

Autor: Euronews

09/08/2023

-

16:09

Nikola Milutinov surovo iskren: Srbija nije favorit za zlato na Mundobasketu
Nikola Milutinov surovo iskren: Srbija nije favorit za zlato na Mundobasketu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je u utorak uveče Grčku u prvom kolu "Akropolis kupa", a od 18.30 časova igrači selektora Svetislava Pešića igraju novi meč u Atini, a rival im je Italija.

Pomenuti turnir tradicionalno se organizuje svakog leta kao uvertira za velika takmčenja, što je ovoga puta Svetsko prvenstvo koje se krajem avgusta i početkom septembra održava u Indoneziji, Filipinima i Japanu.

Najbolja selekcija Srbije na kom god takmičenju da učestvuje jedan je od glavnih favorita za osvajanje medalja, ali centar Nikola Milutinov smatra da ovoga puta "orlovi" nisu u igri za zlatno odličje.

"Igrao sam i ranije kao centar u startnoj petorci, tako da imam iskustva, navikao sam na tu ulogu i daću sve od sebe da ovaj posao odradim najbolje što mogu. Naravno, bio bih srećniji da je Nikola Jokić tu sa nama, ali tako je kako je. Pokušaću da popunim tu prazninu, iako je skoro nemoguće", rekao je Milutinov, a prenosi Eurohups.

Povratnik u nacionalni tim Srbije, koji je ovog leta ponovo zadužio dres grčkog Olimpijakosa, smatra da je izostanak Jokića, Vasilija Micića, Alekseja Pokuševskog i Nikle Kalinića veliki udarac za "orlove".

"Oduševljen što je Jokić dva puta bio MVP NBA lige, a prošle sezone je sa Denverom osvojio i šampionsku titulu. Ponosan sam na njega, znam koliko je napornog rada uložio u prethodnim godinama. Znam koliko je bio fokusiran i posvećen da postigne sve to i zbog toga sam zaista srećan. Žao mi je što on, ali i ostali igrači neće biti sa nama, ali imamo Bogdana Bogdanovića, našeg kapitena i glavnog igrača. Makar je on tu", rekao je Milutinov i dodao:

"Mnogi timovi u favoriti za zlatnu medalju, ne mogu da odaberem samo jedan, ali sigurno da mi nismo među njima".

Srbija će na Mundobasketu nastupati u grupi B zajendo sa najboljim selekcijama Kine, Portorika i Južnog Sudana..

Komentari (0)

Sport