Košarka

Srbija protiv Južnog Sudana za prvo mesto u grupi i maksimalan učinak pred narednu fazu SP

Komentari

Autor: Euronews

30/08/2023

-

08:03 >> 08:07

Srbija protiv Južnog Sudana za prvo mesto u grupi i maksimalan učinak pred narednu fazu SP
Srbija protiv Južnog Sudana za prvo mesto u grupi i maksimalan učinak pred narednu fazu SP - Copyright AP Photo/Aaron Favila

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaška reprezentacija Srbije od 10 časova sastaje se sa Južnim Sudanom u trećem kolu grupne faze Svetskog prvenstva. Izabranici Svetislava Pešića prethodno su zabeležili pobede protiv Kine i Portorika i samo ih ubedljiv poraz od afričke selekcije (30+), uz pobedu Portorika nad Kinom, deli od naredne faze takmičenja.

KALKULACIJE:

Što se ostalih reprezentacija u Grupi B tiče. Pored Srbije, Portoriko ima najveće šanse za plasman u drugu rundu i to će uraditi ako: Pobede Kinu i Srbija opravda ulogu favorita protiv Južnog Sudana. Ili, pobede Kinu, a Južni Sudan savlada Pešićeve momke sa 30 ili više poena razlike.

Južni Sudan ima nešto manje prostora za drugu fazu, međutim nada i dalje postoji. Potrebna im je pobeda nad "orlovima", ili da Kina savlada Portoriko, ali ne sa više od 34 poena razlike

 

 

Za kraj, Kina, koja je pred početak takmičenja, uz Srbiju, bila favorit za plasman u drugu rundu takmičenja, nalazi se u najgoroj situaciji. Šansa za ekipu Aleksandra Đorđevića ipak postoji, ali je svededna na minimum. Mora da pobedi Portoriko sa 36 ili više poena, uz pobedu Srbije.

Dve najbolje selekcije iz Grupe B, u drugoj fazi takmičenja "ukrstiće koplja" sa Dominikanskom Republikom i Italijom, pobednicima Grupe A. Četvrtfinale Mundobasketa zakazano je za 5. septembar, polufinale je 8, a odlučujuća borba za titulu je 10. septembra. Svetski tron brani reprezentacija Španije.

Komentari (0)

Sport