Košarka

Nikola Milutinov: Znali smo da je Južni Sudan dobar tim, jedva čekam duel sa Italijom

Komentari

Autor: Tanjug

30/08/2023

-

12:25

Nikola Milutinov: Znali smo da je Južni Sudan dobar tim, jedva čekam duel sa Italijom
Nikola Milutinov - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srpski košarkaški reprezentativac Nikola Milutinov izjavio je danas da je zadovoljan igrom na meču protiv Južnog Sudana u trećem kolu grupe Svetskog prvenstva u Manili.

Srbija je danas savladala Južni Sudan 115:83. Milutinov je na ovom meču postigao 17 poena i imao je 10 skokova.

"Znali smo koliko su dobar tim i da ne smemo da imamo oscilacije koje smo imali na prošloj utakmici. Igrali smo dobro 40 minuta uz par momenata gde smo malo pali. Međutim, odigrali smo dobro i samo tako treba da nastavimo u drugoj rundi", izjavio je Milutinov posle utakmice.

On je istakao da je zadovoljan pobedama Srbije na Mundobasketu. Milutinov se osvrnuo na igru selekcije Južnog Sudana

"Dobro su šutirali, pogađali su iz dosta teških situacija. Ovo je bilo dobro zagrevanje uoči narednih utakmica. Imamo iskustvo sa Italijanima i moramo da uradimo bolji posao nego što smo uradili prošli put. Jedva čekam da zaigram protiv Italije", dodao je centar srpske reprezentacije.

Srpski košarkaš se osvrnuo i na minutažu igrača na Mundobasketu. "To je odluka trenera, a na nama je da radimo šta nam se kaže. Dokle god pobeđujemo zadovoljan sam", dodao je Milutinov.

On je pohvalio kapitena Bogdana Bogdanovića, koji daje savete igračima na utakmicama. "To je njegova uloga, on treba to da radi. Ne samo on nego i Nikola Jović. U reprezentaciji vlada dobra hemija, mi ih slušamo. Do sada se isplatilo", zaključio je Milutinov.

Srbija će u drugoj fazi SP igrati protiv Italije i Dominikanske Republike.

Komentari (0)

Sport