Košarka

Srbija ekstremno motivisana za duel sa Italijom: Pobeda za Top osam Mundobasketa, revanš i "otpalog" Simanića

Komentari

Autor: Euronews

01/09/2023

-

08:15

Srbija ekstremno motivisana za duel sa Italijom: Pobeda za Top osam Mundobasketa, revanš i "otpalog" Simanića
Srbija ekstremno motivisana za duel sa Italijom: Pobeda za Top osam Mundobasketa, revanš i "otpalog" Simanića - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaška reprezentacija Srbije imala je malo vremena da predahne od borbi u prvoj rundi Svetskog prvenstva za seniore, da bi već ovog jutra (10.00), protiv svog starog i velikog dužnika Italije, nastavila borbu za "pravu" nokaut fazu takmičenja u Japanu, Indoneziji i Filipinima. 

Prvi minuti pokazaće taktiku Svetislava Pešića i stvarne mogućnosti "orlova" u odnosu na ekipu Đanmarka Poceka, ali ono što je neupitno i pre prvog sudijskog zvižduka jeste ogromna motivacija Bogdana Bogdanovića i njegove "družine". Motiva je na pretek, počev od odnovnog - rezultatskog, jer bi pobeda našem NBA asu i ostalima osigurala plasman u četvrtfinale. 

Takođe, borbu za prvo mesto u novoformiranoj I grupi, u koju su naši momci ušli kao osvajači prethodne B grupe, ali i ništa manje važno izbegavanje superfavorita za zlatnu medalju, u osetljivoj etapi trke za pobednički tron, selekciju Sjedinjenih Američkih Država.

Osvetama nema mesta u sportu, barem ne u njenom doslovnom smislu, ali jasno je da će našim momcima u malom mozgu biti bilni porazi od "azura" poslednjih godina. Italijani su ih "zadužili" trijumfom u kvalifikacijama za poslednje Olimpijske igre, osmini finala prethodnog šampionata Evrope i nedavno na "Akropolis kupu" u Atini. Zato je ovo idealan trenutak da se vrati kredit i to sa kamatom.

Najzad, pobeda u današnje četiri četvrtine bila bi melem na ranu Boriše Simanića, hitno operisanog zbog povrede bubrega u meču sa Portorikom, pa ne treba sumnjati da će se srpski košarkaši "iskidati" ne bi li obradovali svog saborca, za kog je Mundobasket završen na silu i pre vremena. 

Italijani sve to znaju i sigurno imaju spremljen protivlek, a na ruku im ide i činjenica da nisu menjali tim, dok naš, zbog silnih otakaza projektovanioh vedeta tima, ne liči na onaj koji je Pešić poželeo da odvede u Manilu. Što sve zajedno može puno, a ne mora ništa znači, jer je svaka utakmica priča za sebe i "živa stvar". 

Mundoabsket, druga faza

petak

Srbija - Italija 10.00

Nemačka - Gruzija 10.30

 SAD - Crna Gora 10.45

Španija - Letonija 11.45

Dominikanska Republika - Portoriko 14.00

Slovenija - Australija 14.10

Litvanija - Grčka 14.40

Kanada - Brazil 15.30

Komentari (0)

Sport