Košarka

Nismo znali šta tačno da radimo: Nikola Jović o akciji koja je Srbiji mogla da donese pobedu protiv Italije

Komentari

Autor: euronews

02/09/2023

-

19:44

Nismo znali šta tačno da radimo: Nikola Jović o akciji koja je Srbiji mogla da donese pobedu protiv Italije
Nismo znali šta tačno da radimo: Nikola Jović o akciji koja je Srbiji mogla da donese pobedu protiv Italije - Copyright Tanjug/AP Photo

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji košarkaši Srbije sutra igraju biti ili ne biti meč sa Dominikanskom Republikom (14.00), ali ne mogu da pobegnu od priče o izgubljenoj utakmici sa Italijom.

I ako bi hteli novinari ih stalno vraćaju na duel u kom su "orlovi" proćerdali 16 poena prednosti iz treće četvrtine, odnosno "raspali" se posle jedne odlične faze protiv svojih starih "dužnika". 

"Tako se namestilo, izgleda da su odradili odličan posao i pročitali nas sve. Svaki put smo ostajali na poslednjih pet-šest sekundi napada i morali smo da šutiramo preko visokog, ili na brzinu da rešavamo napad pod košem. Držali su utakmicu pod kontrolom čim su došli do egala, tačno su uradili šta su hteli", prokomentarisao je danas Nikola Jović.

Igrač Majamija odao je priznanje protivniku na taktici, a posebno na tome što su pametno kažnjavali greške našeg tima. 

"Sigurno da jeste, nije bio neki preveliki pritisak, ali smo znali da će da bude teška utakmica. Dali smo sve od sebe, ali su nas nekako nadmudrili i odigrali bolje, i kaznili svaki naš loš potez". 

Uprkos svemu, Srbija je imala zadnji napad na utakmici i priliku za sitni rezultatski preokret za siguran plasman u četvrtfinale takmičenje. Nisu umeli da iskoriste. 

"Kako da bude, uhvatili smo loptu na sedam sekundi do kraja, nismo znali šta tačno da radimo, bez tajm-auta pre toga, pokušali smo da rešimo (Stefan) Jović i ja to, ali je došlo do nesporazuma".

Članu Majamija i saigračima jasno je da pošto, poto moraju da pobede Dominikance. 

"Odradili smo skauting, znamo otprilike kako ćemo da ga branimo i šta želimo, i nadamo se da će to da izgleda dobro", na kraju optimistički zaključuje krilni centar. 

Komentari (0)

Sport