Košarka

"Biti ili ne biti" košarkaša Srbije protiv Dominikanske Republike: "Orlove" samo pobeda vodi u četvrtfinale Mundobasketa

Komentari

Autor: Euronews

03/09/2023

-

08:44

"Biti ili ne biti" košarkaša Srbije protiv Dominikanske Republike: "Orlove" samo pobeda vodi u četvrtfinale Mundobasketa
"Biti ili ne biti" košarkaša Srbije protiv Dominikanske Republike: "Orlove" samo pobeda vodi u četvrtfinale Mundobasketa - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji košarkaši Srbije ispustili su protiv Italije velikih 16 poena razlike iz treće četvrtine i idealnu priliku da prvi iz grupe I prođu u četvrtfinale, izbegnu Sjedinjene Američke Države u nastavku Svetskog prvenstva i dođu korak bliže plasmanu na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, ali nije sve izgubljeno. 

Naprotiv, još sve drže u svojim rukama, pošto im trijumf u današnjem duelu sa Dominikanskom Republikom (14.00) donosi mesto u Top osam, dok je za osvajanje prvog mesta u grupi potrebno i da Italijani, pre svega, ne pobede Portoriko pre toga (10.00). Od kvaliteta, motivacije, taktičke zrelosti, koncentracije, timskog duha, mentalne čvrstine... "orlova" zavisi da li će sebi i naciji izbrisati suze posle novog rezultatskog šamara od "azura" ili će neslavno završiti učešće u borbi za medalje na takmičenju u Japanu, Indoneziji i Filipinima. 

Karipska selekcija nije bauk, naprotiv ume da luta od sjaja do očaja, ali ima jaku hemiju i vrsnog individualca kakav je Karl Entoni Tauns. Naravno, NBA centar o akter američkog Ol stara ne može sve sam, pa ga na ovom turniru ispomažu Felis, Montero, Delgado... Baš kao što je to bio slučaj u meču u kom su jednu Argentinu, šokantno, ostavili bez plasmana na ovaj Mundobasket.

Kvalitet, ipak, preteže na stranu izabranika Svetislava Pešića, čak i u ovom sastavu i momentumu, bez Nikole Jokića i puno igrača visoke klase koji su preskočili ovo reprezentativno leto. Čak i bez, usred SP, operisanog Boriše Simanića i uprkos problemima sa povredama Avramovića i Petruševa.

Samo to treba i potvrditi na parketu, jer je jedino on merilo svačije vrednosti. Mi želimo da verujemo da Bogdanović i društvo vrede više od maksimalnog učinka protiv Kine, Južnog Sudana i Filipina, u prvoj rundi prvenstva.

"Moramo da dobijemo utakmicu prtotiv Dominikane, to nam rešava sudbinu na Mundobasketu", siže je izjave selektora Svetislava Pešića posle poraza od Italijana, a pre biti ili ne biti meča u Manili. 

Mundobasket, grupa I

Italija - Portoriko 10.00

Dominikanska Republika - Srbija 14.00

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport