Košarka

Amerikanci "zakucali" Italijane: "Azuri" pobedili Srbiju, pa nestali sa "mape"

Komentari

Autor: Euronews

05/09/2023

-

18:40

Amerikanci "zakucali" Italijane: "Azuri" pobedili Srbiju, pa nestali sa "mape"
Amerikanci "zakucali" Italijane: "Azuri" pobedili Srbiju, pa nestali sa "mape" - Copyright AP Photo/Michael Conroy

veličina teksta

Aa Aa

Sjedinjene Američke Države drugi su polufinalista Svetskog prvenstva za košarkaše, pošto su danas do vrha napunili koš Italije - 100:63. Ako je Srbija bila sjajna protiv Litvanije onda su Amerikanci doslovno ponizili "azure", kojima se tako nisu isplatili pobeda protiv naše ekipe i osvajanje prvog mesta u I grupi uoči početka eliminacionih borbi. 

Prvi favorit za osvajanje titule na takmičenju u Japanu, Indoneziji i Filipinima, očigledno otrežnjen svojim porazom od Litvanaca, odmah je ubacio ne u treću nego u petu brzinu, pa su Đanmarko Poceko i njegovi puleni više statirali nego bili ozbiljan takmac momcima sa druge strane Atlantskog okeana. 

Amerikanci su dominirali kako pod svojim tako pod drugim košem, a i ono malo tanušne nade Italijana u preokret raspršeno je već na poluvremenu, jer su na dužu pauzu otišli sa više od 20 poena prednosti (46:24).

To ih nije zasitilo, pa su u trećoj dekadi tako lako probijali odbranu Italijana i sipali koševe da su u zadnju ušli, igrački i rezultatski, svetlosnu godinu ispred Datomea i društva (83:44). 

 

 

Pokušavali su naši "dželati" da se trojkama uhvate za slamčicu spasa, ali su očajno gađalai sa distance (7/38), pa nije bilo načina da podignu glavu i makar izbore častan oproštaj od borbe za medalje.

Pre svega voljom Majkla Bridžisa, strelca 18 poena (uz osam skokova), moraće da se pate dok gledaju Srbiju kako se bori za visok plasman, i ako ih pamet i sreća posluže, penju na pobedničko postolje.

Simone Fonteko ubacio je 18 poena, ali to je bila samo "igla u plastu sena", nedovoljno za izbegavanje košmarnog ispadanja u četvrtfinalu Mundobasketa. 

Mundobasket, mečevi polufinala

utorak

Litvanija - Srbija 68:87

Italija - SAD 63:100

sreda

Nemačka - Letonija 10.45

Kanada - Slovenija 14.30 

Komentari (0)

Sport