Košarka

Direktor FIBA o slučaju Simanića: Ono je bio udarac jednom u milijardu, doktor Radovanović odigrao ključnu ulogu

Komentari

Autor: Euronews

10/09/2023

-

10:36

Direktor FIBA o slučaju Simanića: Ono je bio udarac jednom u milijardu, doktor Radovanović odigrao ključnu ulogu
Direktor FIBA o slučaju Simanića: Ono je bio udarac jednom u milijardu, doktor Radovanović odigrao ključnu ulogu - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark Baker, File

veličina teksta

Aa Aa

Generalni sekretar FIBA Andreas Zagklis obratio se danas medijima uoči finala Mundobasketa između Srbije i Nemačke, gde se nenadano osvrnuo i na slučaj Boriša Simanića. Reprezentativac Srbije je protiv Južnog Sudana dobio jak udarac u predelu trupa, a nakon dva operativna zahtava, izgubio je bubreg.

Odlične vesti su da mu oporavak ide dobro, a na konferenciji za medije Zagklis se posebno zahvalio doktoru Draganu Radovanoviću, koji je deo stručnog štaba Srbije.

"Oni koji su videli snimak mogu da vide da je to situacija jednom u milijardu. Bitna je reakcija posle toga. FIBA je pre turnira odabrala određene bolnice koje će biti dostupne u slučaju ovakvih situacija, kao i sjajne doktore, stručnjake specijaliste u svojim oblastima, a doktor Srbije Dragan Radovanović je imao ključnu ulogu u svemu", rekao je Zagklis srpskim medijima i dodao:

"Odmah smo aktivirali sve potrebne resurse da u prva 24 sata da bude operisan, a potom i preko vikenda kada su bile potrebne dodatne mere. Pričao sam i sa njegovom porodicom, nisam želeo da se pojavljujem previše u javnosti. Želim da kažem da su igrač i njegova plata osigurani, mi smo u kontaktu sa Savezom i želim da se javno zahvalim doktoru Radovanoviću."

Boriša će naravno, dobiti medalju, a ostaje da se vidi dal zlatnu ili srebrnu...

"I naravno naša velika želja Boriši Simaniću da što pre ozdravi i oporavi se. Njemu će medalja biti uručena, samo čekamo da vidimo koja će to biti medalja", zaključio je Zaklgis.

Komentari (0)

Sport