Košarka

Kostić o srebru srpskih košarkaša: Olimpijske igre su najveći benefit koji smo dobili

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/09/2023

-

18:51

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Imajući u vidu okolnosti u kojima su se naši košarkaši našli i to od početka priprema za Svetsko prvenstvo pa sve do finala, može da se zaključi da srebrna medalja i plasman na iduće Olimpijske igre jedan od najvećih sportskih uspeha u našoj istoriji, rekao je Nenad Kostić novinar Arena sporta.

"Bile su razne prepreke za našu reprezentaciju -  tu brojni otkazi, razni problemi tokom samih priprema, nakon toga usledila je teška nesreća Boriše Simanića pa sve do povrede Ognjena Dobrića i to na samom početku finalne utakmice. Dakle, sve ovo što je naša reprezentacija ispunila je jedan neverovatan rezultat. Veći benefit od srebrne medalje je plasman na Olimpijske igre u okolnostima u kakvima je svetska košarka. Mi već danas možemo da kažemo da smo tada i tada u Parizu", rekao je Kostić.

Kako je dodao, upravo zbog toga za srpske košarkaše tek predstoji izazovan period. Podsetimo, srpski "orlovi" su juče u doživeli poraz od Nemačke u finalnoj utakmici Svetskog prvenstva u košarci rezultatom 77:83 i time osvojili srebrnu medalju.

Komentari (0)

Sport