Ostali sportovi

Olimpijske igre u Tokiju će se gledati i u svemiru

Komentari

Autor: Euronews

23/07/2021

-

22:14 >> 23:11

Olimpijske igre u Tokiju će se gledati i u svemiru
olimpijski krugovi - Copyright Tanjug/(AP Photo/Charlie Riedel)

veličina teksta

Aa Aa

Olimpijske igre u Tokiju, kao najveća sportska manifestacija na svetu, gledaće se na svakom delu planete, a francuski astronaut Tomas Paske otkriva da će se dešavanja iz glavnog grada Japana pratiti i u svemiru.

Konkretno, na Međunarodnoj svemirskoj stanici, gde ima kosmonauta iz raznih zemalja sveta.

"Da, Olimpijske igre će se definitivno gledati u svemiru. Mi ovde u stanici imamo i naše Igre, a u uslovima u kojima se mi nalazimo, gde vlada bestežinsko stanje, dovoljno je da imate malo mašte i možete lako da smislite neki novi sport.  Spremili smo i medalje, tako da očekujemo da će biti veoma zabavno", ispričao je Paske za zvanični sajt Igara.

 

 

Svako od njegovih kolega ima svog favorita na ovim Olimpijskim igrama, a francuski kosmonaut otkriva šta će biti u fokusu njegove pažnje.

"Imam crni pojas u džudou, taj sport sam trenirao kao mali i najviše ću da pratim takmičenje u ovoj disciplini, mada sam i veliki fan košarke. Uz to ću gledati i nadmetanja u gimnastici i atletici, pre svega zbog maratonske trku", rekao je Paske i dodao:

"Najbolje sećanje na Olimpijske igre mi datiraju na Barselonu 1992. godine i na takmičenje u košarci kad je nastupao čuveni američki 'Drim tim'. Tada su prvi put igrale NBA zvezde i to je bilo uživanje za gledanje.

Komentari (0)

Sport