Ostali sportovi

Čudo u Berlinu: Novi svetski rekord u ženskom maratonu bolji za više od dva minuta u odnosu na stari

Komentari

Autor: Tanjug

24/09/2023

-

11:58

Čudo u Berlinu: Novi svetski rekord u ženskom maratonu bolji za više od dva minuta u odnosu na stari
Čudo u Berlinu: Novi svetski rekord u ženskom maratonu bolji za više od dva minuta u odnosu na stari - Copyright AP Photo/Markus Schreiber

veličina teksta

Aa Aa

Etiopska atletičarka Tajgist Asefa postavila je novi svetski rekord u maratonu, pošto je trasu od 42 kilometra i 195 metara na trci u Berlinu pretrčala za dva sata, 11 minuta i 53 sekunde.

Asefa (26) je za više od dva minuta srušila prethodni rekord koji je postavila Brigid Kosgei.
Kenijka je 2019. godine maraton u Čikagu istrčala za dva sata, 14 minuta i četiri sekunde, ali je njen rekord sad već bivši.

 

 

Nova svetska rekorderka je prošle godine maraton u Berlinu istrčala za dva sata, 15 minuta i 37 sekundi i takođe je bila pobednica trke u glavnom gradu Nemačke.

Kenijski atletičar Eliud Kipčoge postao je prvi čovek koji je pet puta pobedio na maratonu u Berlinu, pošto je danas trku dugačku 42 kilometra i 195 metara istrčao za dva sata, dva minuta i 42 sekunde.

Kipčoge (38) je iza sebe ostavio Kenijca Vinsenta Kipkemoija (2:03:13) i Tadesea Takelea iz Etiopije (2:03:24). Kipčoge je na večnoj listi maratona u Berlinu petom pobedom iza sebe ostavio Hajlea Gebrselasija iz Etiopije koji ima četiri trijumfa.

Komentari (0)

Sport