Ostali sportovi

Fenomenalni tinejdžer iz Tunisa i neprikosnovena australijska štafeta: Vri u bazenu Akvatik centra

Komentari

Autor: Euronews

25/07/2021

-

06:37

Fenomenalni tinejdžer iz Tunisa i neprikosnovena australijska štafeta: Vri u bazenu Akvatik centra
Fenomenalni tinejdžer iz Tunisa i neprikosnovena australijska štafeta: Vri u bazenu Akvatik centra - Copyright AP Photo/Matthias Schrader

veličina teksta

Aa Aa

Australijska ženska plivačka štafeta 4x100 slobodnim stilom novi je olimpijski šampion, ali i vlasnik novog svetskog rekorda, prvog koji je oboren u Akvatik centru u Tokiju.


Plivačice iz Australije dominiraju u ovoj disciplini i zlato u prestonici Japana im je treće uzastopno na Olimpijskim igrama. Do trona su ovaj put doplivale Bronte Kempbel, Meg Heris, Ema Mekion i Kejt Kempbe.

Pobedničko vreme i novi svetski rekord iznose 3:29,69 minuta. Prethodni rekord takođe je bio u vlasništvu Australije i iznosio je 3:30,05.

Drugo mesto osvojila je Kina, dok je treća bila štafeta SAD, obe sa preko tri sekunde zaostatka.

Amerikanac Čejs Kališ najbrži je bio u 400 metara mešovito, drugi je bio njegov zemljak Džej Literland, a bronza je pripala Australijancu Brendonu Smitu.

Iznenađenje dana priredio je fenomenalni Tunišanin Ahmed Hafnaui. Iako ima tek 18 godina, uspeo je da pobedi na 400 metara slobodnim stilom i to ispred favorita Džeka Meklaudžina iz Australije i Amerikanca Kirana Smita.

Japanka Jui Ohaši osvojila je zlato na 400 mešovito, pobedivši takmičarke iz SAD Emu Vejant i Hali Flikinger.

Komentari (0)

Sport