Ostali sportovi

Bugarska je zaboravljena, mora se pobediti Turska: Rukometašice Srbije na velikom iskušenju u Ankari

Komentari

Autor: Euronews

15/10/2023

-

11:58

Bugarska je zaboravljena, mora se pobediti Turska: Rukometašice Srbije na velikom iskušenju u Ankari
Bugarska je zaboravljena, mora se pobediti Turska: Rukometašice Srbije na velikom iskušenju u Ankari - Copyright Rukometni savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Meč protiv Bugarske najbolje srpske rukometašice su lako rešile u svoju korist, a prvi pravi test u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igračice Uroša Bregara imaće od 16.30 u Ankari protiv Turske.

Podmlađeni tim Srbije ima ambicije da se nađe na završnom turniru kontinentalnog prvenstva koje će od 28. novembra do 15. decembra biti održano u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

"Kvalifikacije smo započeli pobedom nad Bugarskom koja nam mnogo znači, jer smo nastupili u potpuno novom sastavu u odnosu na april i kvalifikacione mečeve za Svetsko prvenstvo. Sada nas očekuje veoma težak meč u Turskoj. Dobro se poznajemo, jer smo u prethodna dva kvalifikaciona ciklusa, kao i na Mediteranskim igrama igrali protiv Turske. One su iskusan sastav koji ima veoma kvalitetne igračice i u Ankari će imati veliku podršku navijača", poručuje pred utakmicu selektor Bregar i dodaje:

"Ono što mene raduje je energija koju smo mi pokazali protiv Bugarske u momentima kada smo imali visoku prednost. Imamo širinu u rotiranju igračica, mladost i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje. Daćemo sve od sebe da ostvarimo i drugu pobedu što bi za nas u ovom trenutku bilo od ogromne važnosti i tako bi u najpozitivnijoj atmosferi sačekali početak završnih priprema za Svetsko prvenstvo".

Komentari (0)

Sport