Ostali sportovi

Rukometašice remizirale u Ankari sa Turskom: Srbija ispustila gol prednosti u poslednjih 30 sekundi

Komentari

Autor: Euronews

15/10/2023

-

18:19 >> 18:41

Rukometašice remizirale u Ankari sa Turskom: Srbija ispustila gol prednosti u poslednjih 30 sekundi
Rukometašice remizirale u Ankari sa Turskom: Srbija ispustila gol prednosti u poslednjih 30 sekundi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ženska rukometaška reprezentacija Srbije remizirala je sa Turskom u drugom kolu grupe 6 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - 29:29 (18:16). Posle lagane pobede nad Bugarskom, izabranice Uroša Bregara odmerile su danas snage sa dosta težim rivalom u Ankari.

Iako je na papiru bila favorit, Srbija se ozbiljno namučila sa defanzivnom postavkom Turske, koja je tokom većeg dela susreta bila u blagoj prednosti. Na kraju je ipak ostao žal za pobedom, pošto je pogotkom Jovane Jovović na 30 sekundi do kraja Srbija stekla gol prednosti. Ali, već u narednom napadu Ašli Iskit je iz brze kontre uspela da izjednači i postavi konačnih 29:29.

Čitav susret protekao je u izjednačenoj igri, gde nismo imali prilike da vidimo više od dva gola prednosti na obe strane. Na krilima Katarine Bojičić i Anđele Janjušević, Srbija je tokom prvog poluvremena povela 15:13, da bi diskutabilnim odlukama u odbrani dozvolila preokret u finišu i seriju Turkinja 4:0 u režiji Digdem Binboge (15:17). 

Na odmor se otišlo rezultatom 18:16 u korist domaćih rukometašica. A, drugi deo meča nije znatno promenio igru na parketu. Turkinje su dolazile do golova iz tranzicija. Srbija je slabo koristila višak po bokovima. Kao i periode u kojima je imala igrača više na terenu. Ipak, i bez toga uspela da ostane u igri zahvaljujući Dunji Radović i Sanji Radosavljević, kao i Katarine Bojičić. Ali, na kraju, ipak nije mogla da ukrade pobedu u Turskoj. Obe ekipe uzele su po bod.

Crna Gora je prva na tabeli sa četiri boda, Srbija je druga sa tri. Turska ima jedan, dok je Bugarska na začelju sa nula.

Kvalifikacije za EURO 2024, 2. kolo, grupa 6

Bugarska - Crna Gora 20:34

Turska - Srbija 29:29

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport