Ostali sportovi

Mikec i Arunović nisu uspeli: Medalja izmakla za jedno mesto

Komentari

Autor: Euronews

27/07/2021

-

04:16

Mikec i Arunović nisu uspeli: Medalja izmakla za jedno mesto
Zorana Arunović i Damir Mikec - Copyright AP Photo/Rebecca Blackwell/Alex Brandon

veličina teksta

Aa Aa

Srpski strelci, Damir Mikec i Zorana Arunović, nisu uspeli su da stignu do medalje u disciplini miks 10 metara vazdušni pištolj na Olimpijskim igrama u Tokiju. Njih dvoje su u odlučujućem duelu poraženi od ukrajinskog miksa Olena Kostevič i Oleh Omelčuk 16:12.


Propozicije takmičenja su takve, da su prvi i drugi tim izborili pravo da se u dodatnom meču bore za zlato, a treći i četvrti za bronzu.

Mikec i Arunović su bili četvrti i raspucavali su za bronzu protiv ukrajinskog miksa.

U borbi za treće mesto računali su se bodovi, odnosno pobeda u seriji od dva metka, donosila je dva poena. Srbija je povela 2:0, Ukrajina okrenula na 6:2, pa Srbija na 8:6. Ali tu je i stala… Kada su Kostevič i Omelčuk poveli 14:10, bilo je jasno da će Srbija osvojiti još jednu bronzu u Tokiju. Sve što su Mikec i Arunović uspeli je da smanje rezultat, a odmah u sledećoj seriji Ukrajina je završila meč za treće mesto.

 



Zanimljivo da u drugoj kvalifikacionoj rundi ni finale nije bilo daleko, ali je srpski miks zakazao sa čak tri pogođene osmice i to su jedine osmice među prva četiri miksa. Mikec je bio bolji od Arunović u prvom krugu, ali je Zorana u drugom i u meču za medalju bila daleko bolja.

Mikec je u istoj disciplini pojedinačno osvojio medalju za Srbiju i to srebrnu, dok je Arunović podbacila u disciplini u kojoj je aktuelna vlasnica svetskog rekorda i nije uspela da se plasira u finale.

Komentari (0)

Sport