Ostali sportovi

Rusija napravila veliko iznenađenje i pobedila Srbiju: Ostaje borba za bronzu

Komentari

Autor: Euronews

28/07/2021

-

10:49

Rusija napravila veliko iznenađenje i pobedila Srbiju: Ostaje borba za bronzu
Basket 3x3 na Olimpijskim igrama - Copyright AP Photo/Jeff Roberson

veličina teksta

Aa Aa

Očekivali smo borbu za zlato, ali će se najbolji basketaši Srbije naći u borbi za bronzu. Favoriti turnira na veliko iznenađenje izgubili su od Rusije. I to kako - 21:10!


Meč za treće mesto igra se od 14.10, a rival će biti poraženi u meču Belgije i Letonije.

Opravdanja za ovakvu igru jednostvano nema, a očigledno je da ih je preveliki pritisak, koji su sami sebi nametnuli imperativom zlata, ali i od strane javnosti, sputao u najvažnijoj utakmici u njihovim karijerama. Dušan Domović Bulut je odigrao stotu utakmicu za Srbiju, ali bio je daleko od titule najboljeg igrača u ovom sportu. Nisu se proslavili ni Aleksandar Ratkov, Dejan Majstorović i Mihailo Vasić.

Poraz još teže pada zbog činjenice da su izgubili od tima koji su prethodno šest puta pobedili i nikada od nisu do danas poraženi od Rusa. Tu je i podatak da na tim Ruskog olimpijskog komiteta u basketu 3x3 niko ozbiljno nije računao i da su sa tri poraza u finalu.

Mora se priznati - zasluženo!

Srpski basketaši su do polufinala Olimpijskih igara stigli sa sedam pobeda, čime su i opravdali ulogu velikog favorita, koja im je dodeljena kao četvorostrukim svetskim prvacima.

 

 

 

 

Čak pet utakmica "orlovi" su rešili na poene, a dve na vreme, protiv Holandije i Poljske, koja nije ni uspela da se plasira u četvrtfinale.

S druge strane, Rusi su se provukli kroz grupnu fazu i do četvrtfinala stigli su posle tri pobede i čak četiri poraza. Za razliku od Srbije, koja je direktno izborila plasman u polufinale, ekipa Rusije za mesto među četiri najbolje selekcije borila se protiv Holandije i pobedila u dramatičnoj završnici 21:19.

Srbija je u grupnoj fazi bila prilično ubedljiva protiv Rusije – 21:10.

Komentari (0)

Sport